2019
Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1202
Переглянути
Документ Commodity analysis of spices: cinnamon(2020-10-06) Maistrenko, K. Ya.; Yudicheva, O. P.; Samoylenko, A. A.Cinnamomum verum is sometimes considered to be «true cinnamon», but most cinnamon in international commerce is derived from related species, also referred to as «cassia». Cinnamomum cassia, called Chinese cassia or Chinese cinnamon, is an evergreen tree originating in southern China, and widely cultivated there and elsewhere in southern and eastern Asia (India, Indonesia, Laos, Malaysia, Taiwan, Thailand, and Vietnam)Документ Cтан та напрямки розвитку ринку керамічної плитки в Україні(2020-10-07) Лукашова, М. М.; Юдічева, О. П.; Ковальчук, Ю. І.В останні роки будівельні магазини і ринки пропонують споживачам широкий асортимент керамічної плитки вітчизняного і зарубіжного виробництва. Основна тенденція ринку керамічної плитки в Україні − інтенсивне скорочення імпорту та нарощування власного виробництва. У 2019 р. ТОВ «Епіцентр» відкрило нове потужне підприємство яке може виробляти 36 тис. м2 плитки в день. Найбільшими імпортерами керамічної плитки в Україну роки залишаються Польща, Іспанія, Білорусь і Китай.Документ Speltas the Promising Grain Crop of the Ukrainian Organic Production(ОНПУ, 2019) Yudicheva, О. P.; Samoylenko, А. А.; Prodchenko, O. L.Spelt is an extremely valuable cereal crop distinguished by the improved consumer properties as compared to wheat. Its cultivation takes place mainly in organic farms, which provides additional quality and safety of raw materials. Ukrainian enterprises produce groats, flour, pasta from spelt, which expand the grain crops’ range of cereal products and advertise this type of product to consumers. Taking into account the popularity of spelt in the countries of Western Europe, as well as the pricing policy existing in Ukraine and abroad, domestic production of spelt products is promising.Документ Взаємозв’язок рівня професійної мотивації із набутими професійними компетентностями(2020-10-12) Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга ПетрівнаПідготовки товарознавців-комерсантів з використанням компетентнісного підходу здатне підняти рівень професійної мотивації; підвищити якість підготовки фахівців, водночас максимально поєднати рівні їх фахових компетентностей, потреби сучасного ринку та вимоги працедавців; розробити найсучасніші підходи до формування асортименту, якості та безпечності товарів, які поєднають у собі досвід найбільш розвинених країн світу. Враховуючи те, що на формування позитивних мотивів навчання впливає постійна професійна спрямованість навального процесу, необхідно поглиблювати формулювання, обґрунтування і конкретизацією професійних компетентностей товарознавців-комерсантів у будівництві, узгоджувати їх з потребами сучасного ринку будівельних товарів, що зазнає постійних змінДокумент Дистанційне навчання: роль і місце в забезпеченні інформатизації освіти(2020-10-12) Юдічева, Ольга ПетрівнаДистанційна освіта включає у себе низку освітніх послуг, що надаються віддаленою від навчального закладу студентам за допомогою спеціалізованого інформаційно-освітнього середовища, що ґрунтується на засобах обміну навчальною інформацією за допомогою сучасних телекомунікаційних технологій. Якщо говорити про інноваційну модель, якою є дистанційне навчання, то вона має наступні риси: сутність технології навчання – розвиток здатності до самоосвіти і самовдосконалення; роль студентів у навчанні – активна, творча; основа навчальної діяльності – співпраця; центральна особа у навчанні – студент. Тобто, створюються умови для впровадження інтерактивних технологій викладання матеріалу, зазнає змін форма і зміст комунікацій між викладачем і студентом.Документ Дослідження показників якості сиру кисломолочного(2019) Самойленко, Антоніна Анатоліївна; Юдічева, Ольга ПетрівнаТема здорового харчування турбує людство протягом багатьох років. Здавна вважалося, що кисломолочні продукти оздоровлюють організм, саме тому різні види кислого молока часто вживали в їжу Тільки значно пізніше було науково обґрунтовано дієтичні і лікувальні властивості цих продуктів. Зважаючи, що кисломолочний сир застосовується у дієтичному та дитячому харчуванні, а основною сировиною для його отримання є коров’яче молоко метою дослідження є перевірка сталості якості кисломолочного сиру у різні пори року за органолептичними і фізико-хімічними показникамиДокумент Дослідження якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками(Растр-7, 2020-10-12) Самойленко, Антоніна Анатоліївна; Юдічева, Ольга ПетрівнаБуло проведено оцінку якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками. Об’єкти дослідження − зразки кисломолочного сиру двох торгових марок, які користуються найбільшим попитом (за результатами опитування) у покупців одного із супермаркетів у м. Києві. Мікробіологічним методом визначали наявність: бактерій групи кишкової палички (коліформи), кількість молочнокислих бактерій, пліснявих грибів і дріжджів. Узагальнюючи результати проведених досліджень можна зробити висновок про стабільність якості дослідних зразків кисломолочного сиру протягом календарного року за мікробіологічними показниками.Документ Застосування інтегрального підходу до інтернаціоналізації освіти під час підготовки фахівців з підприємництва(2020-10-03) Юдічева, О. П.; Романенко, О. В.Для максимального використання переваг інтернаціоналізації освіти має бути національна концепція із зазначенням напрямків розвитку. Розвивати її будуть конкретні заклади вищої освіти з урахуванням власної специфіки, здобутків, набутого досвіду і можливостей. А в основі має бути досягнення найголовнішої мети – формування у випускників професійних компетентностей, які зроблять їх конкурентоспроможними на ринку праці, створення позитивного іміджу закладу освіти.Документ Значення харчових продуктів із полби і спельти для сучасної людини(ПУЕТ, 2019) Юдічева, Ольга Петрівна; Самойленко, Антоніна АнатоліївнаУ деяких країнах світу знайшли спосіб подолання алергії за допомогою збагачення харчового раціону продуктами переробки зернових культур, що мають багатий генетичний потенціал, містять у своєму складі цінний білок і не менш важливі мікронутрієнти. До таких зернових культур відносять ті прадавні види пшениці, які були відомі людству ще багато тисяч років тому. До них відносять пшеницю полбу однозернянку, пшеницю полбу двозернянку, пшеницю спельту і пшеницю камут. У глютену полби двозернянки, спельти і камуту відсутні деякі гліадини, що постійно присутні в клейковині пшениці. Отже, продукти харчування з цих культур можуть вживати люди, що страждають від алергії на харчові продукти із пшениці.Документ Класифікація та характеристика сучасного асортименту геотекстилю(КНУБА, 2019) Стефанова, Олена Михайлівна; Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга ПетрівнаГеотекстиль – це екологічно безпечний нетканий матеріал, виготовлений, переважно, з поліпропіленових волокон голкопробивним методом. Якісний геотекстиль однорідний, міцний на розрив, стійкий до пошкодження корінням рослин, не пошкоджується комахами, гризунами або кротами, не гниє і не пліснявіє. Сучасний асортимент геотекстилю сприяє, окрім традиційних застосувань в дорожніх, дренажних і протиерозійних конструкціях, широкому використанню для будівництва, зокрема зведення покрівель, фундаментів, дренажів тощо.Документ Маркетингові дослідження сучасного ринку шпалер в Україні(ЛІЕТ, 2020-10-12) Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна; Паламарчук, Олександр КостянтиновичСтаттю присвячено вивченню особливостей сучасного ринку шпалер в Україні: проаналізовано стан виробництва шпалер за останні роки та особливості експортної політики. Виявлено особливості застосування рідких шпалер як інноваційної продукції на ринку України. Розглянуто основних виробників рідких шпалер.Документ Порівняння властивостей полівінілхлоридних сайдингових панелей і декоративної штукатурки(2020-10-07) Мовчан, Вікторія Ігорівна; Юдічева, Ольга ПетрівнаДекоративні штукатурки − це пластичні матеріали, що дозволяють створювати на стінах різні рельєфи, товщиною від 1 до 10 мм і навіть об’ємні картини. Полівінілхлоридні сайдингові панелі – це панелі завдовжки 300-400 см і завширшки 20-35 см. Як декоративна штукатурка, так і полівінілхлоридні сайдингові панелі залишаються лідерами серед високоякісних облицювальних матеріалів для фасадів будівель, що відрізняються властивостями. Вибір того чи іншого матеріалу залежить від типу приміщення, функціонального призначення, умов експлуатації тощо.Документ Порівняння хімічного складу насіння кунжуту, льону і чіа(ПДАА, 2019) Юдічева, О. П.; Огороднік, І. В.Використання насіння кунжуту, льону і чіа у щоденному харчовому раціоні здатне покращити його біологічну цінність за рахунок рослинного білка, ессенціальних жирних кислот, вітамінів і мінеральних речовин. Насіння вітчизняного льону не поступається за своєю харчовою цінністю імпортному насінню чіа, але має нижчу цінуДокумент Проблеми та перспективи розвитку виробництва портландцементу в Україні(2019) Кулібаба, Олександра Миколаївна; Захарченко, Петро Володимирович; Лопатєв, Петро Сергійович; Юдічева, Ольга ПетрівнаПортландцемент і прогресивні будівельні матеріали, які одержують на його основі, успішно замінюють в будівництві дефіцитну деревину, цеглу, вапно і інші традиційні матеріали. Технічний прогрес, зокрема на ПрАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ−УКРАЇНА», здійснюється за рахунок оснащення підприємства сучасним обладнанням, новими засобами механізації і автоматизації, впровадження передової технології, інтенсифікації виробничих процесів, раціональної організації праці. Загалом це все є запорукою випуску продукції, що відрізняється найбільшою ефективністю і високою якістю.Документ Продовольча безпека: виклики сьогодення(2020-10-07) Юдічева, Ольга ПетрівнаОдним із п’яти принципів сталого глобального забезпечення продовольством, що складають основу Римської декларації щодо всесвітньої продовольчої безпеки, є усунення причин голоду і бідності та затвердження права кожної людини на доступ до безпечної, достатньої та біологічно цінної їжі. Для того, щоб оцінити можливості конкретної країни розраховують індекс продовольчої безпеки. До 2017 р зазначений індекс складався з трьох одиничних показників: якість та безпечність харчових продуктів, фінансова і фізична доступність; після 2017 р додали четвертий показник − природні ресурси та стійкість. У загальному рейтингу, з урахуванням впливу природних умов, Україна обіймає 63 місце серед 113 країн, і має індекс продовольчої безпеки − 54,1 бали. За Глобальним рейтингом найбільш негативно впливають на ситуацію з продовольчою безпекою в Україні високий рівень корупції, занадто дорогі кредити, ризик політичної нестабільності.Документ Продовольча безпека: виклики сьогодення(ХНУ, 2019) Юдічева, Ольга ПетрівнаОдним із п’яти принципів сталого глобального забезпечення продовольством, що складають основу Римської декларації щодо всесвітньої продовольчої безпеки, є усунення причин голоду і бідності та затвердження права кожної людини на доступ до безпечної, достатньої та біологічно цінної їжі. Для того, щоб оцінити можливості конкретної країни розраховують індекс продовольчої безпеки. До 2017 р зазначений індекс складався з трьох одиничних показників: якість та безпечність харчових продуктів, фінансова і фізична доступність; після 2017 р додали четвертий показник − природні ресурси та стійкість. У загальному рейтингу, з урахуванням впливу природних умов, Україна обіймає 63 місце серед 113 країн, і має індекс продовольчої безпеки − 54,1 бали. За Глобальним рейтингом найбільш негативно впливають на ситуацію з продовольчою безпекою в Україні високий рівень корупції, занадто дорогі кредити, ризик політичної нестабільностіДокумент Розбудова національної промисловості як шлях до задоволення життєво важливих інтересів населення України: гармонізація стандартів управління якістю(CPN Publishing Group, 2020-10-12) Бондар-Підгурська, Оксана Василівна; Глєбова, Алла Олександрівна; Юдічева, Ольга ПетрівнаВ умовах глобальної економіки розбудова національної промисловості дозволить не лише створювати нові робочі місця, додаткову вартість, але і шляхом впровадження нововведень задовольняти життєво важливі інтереси (ЖВІ) суспільства. З метою комплексного відображення рівня задоволення українського населення розраховано інтегральний індекс задоволення ЖВІ населення України 2007-2015 рр. різними методами, який охоплює 12 найважливіших інтересів людини на основі адитивної моделі. Визнано адитивну форму як таку, що відповідає нинішнім реаліям. Обґрунтовано, що низький його рівень та тенденція зниження, які сформувалися протягом цього періоду, зумовлені занедбаним станом та незадовільною якістю продукції національної промисловості. Запропоновано найбільш актуальний напрям її відродження та розвитку – гармонізація вітчизняних стандартів управління якістю з європейськимиДокумент Сайдингові вінілові панелі: класифікація, переваги застосування(2020-10-06) Мовчан, В. І.; Юдічева, О. П.Використання сайдингових вінілових панелей обумовлена їх перевагами: вони прості в експлуатації; стійкі до деформації; не навантажують фундамент; відрізняються легкістю монтажу; мають широку гаму кольорів і різноманітну форму; добре зберігають свій колір; не відшаровуються; водостійкі; не ржавіють; нетоксичні; негорючі; стійкі до несприятливих погодних умов; за ними зручно доглядати; мають тривалий термін служби – понад 50 років. . Вінілові сайдиногові панелі класифікують залежно від цільового призначення, за типом установки і кріплення; за формою і кольором.Документ Стан та напрямки розвитку ринку цегли в Україні(Растр-7, 2020-10-12) Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна; Онопрієнко, Валерій ВасильовичРинок цегли України орієнтований переважно на внутрішнє споживання. Частка вітчизняної продукції становить близько 96% ємності ринку. Будівельні компанії під час виконання будівельних робіт намагаються купляти цеглу на підприємствах, які розміщені неподалік, що дозволяє заощаджувати кошти. Виробництво цегли в Україні в останні роки було орієнтоване на внутрішній ринок і майже повністю задовольняло його потреби. Обсяги експорту та імпорту є незначними порівняно з обсягами внутрішнього ринку.Документ Сучасна класифікація керамічної плитки(2020-10-06) Лукашова, М. М.; Юдічева, О. П.Для підтвердження відповідності товару його найменуванню під час усіх видів оціночної діяльності, а також під час митної експертизи для встановлення коду за ТН ЗЕД та сертифікації. У всіх зазначених випадках виникає потреба в асортиментній (видовій) ідентифікації, яка полягає у встановленні відповідності даного товару його належності до певної асортиментної групи. Видова ідентифікація водночас є методом виявлення невідповідностей, які мають назву «асортиментна фальсифікація товарів». Тому майбутні фахівці повинні ґрунтовно володіти знаннями щодо особливостей класифікації товарів і добре орієнтуватися у їх маркуванні