Перегляд Автор "Юдічева, О. П."
Зараз показуємо 1 - 19 з 19
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Cировина як важливий чинник формування якості і безпечності косметичних кремів(ПУЕТ, 2018) Зикова, К. О.; Юдічева, О. П.; Захарченко, П. В.Проаналізовано сировинний склад крему для обличчя, призначеного для нормальної і схильної до жирності шкіри, охарактеризовано вплив окремих компонентів на формування споживних властивостей і якості крему. Зроблено висновки, що у складі дослідного зразка є речовини, що заповнюють своїми частинками нерівності шкіри і дрібні зморшки, а також емульгаторами, згущувачами стабілізаторами кислотності, антибактеріальними речовинами, а також низкою натуральних рослинних екстрактів та ефірних олій, Під час вивчення складу крему парабенів не виявлено. Як консервант застосовано феноксіетанол (Phenoxyethanol), припускаємо, що він разом із іншими компонентами дослідного зразка крему (такими як Caprylyl glycol, Farnesol, 10-hydroxydecanoic acid, Camphor, Sodium salicylate тощо) і забезпечує його тривале зберігання.Документ Cтан та напрямки розвитку ринку керамічної плитки в Україні(2020-10-07) Лукашова, М. М.; Юдічева, О. П.; Ковальчук, Ю. І.В останні роки будівельні магазини і ринки пропонують споживачам широкий асортимент керамічної плитки вітчизняного і зарубіжного виробництва. Основна тенденція ринку керамічної плитки в Україні − інтенсивне скорочення імпорту та нарощування власного виробництва. У 2019 р. ТОВ «Епіцентр» відкрило нове потужне підприємство яке може виробляти 36 тис. м2 плитки в день. Найбільшими імпортерами керамічної плитки в Україну роки залишаються Польща, Іспанія, Білорусь і Китай.Документ Stabilization of the natural color of sweet pepper (Capsicum annuum L.) during its processing(PC Technology Center, 2018) Дубініна, А. А.; Летута, Т. М.; Щербакова, Т. В.; Селютіна, Г. А.; Афанасьєва, В. А.; Юдічева, О. П.; Калашник, О. В.; Самойленко, А. А.Among the vegetable plants that make up the diet of humans, pepper occupies one of the main places as its fruits possess not only the high taste, dietary and nutrient properties, but they are also distinguished by the elevated content of vitamins and other bioactive substances (BAS).Документ Аналіз показників якості борошна пшеничного(ПУЕТ, 2018) Панасенко, Ю. Р.; Калашник, О. В.; Юдічева, О. П.Проаналізовано показник якості, за якими нормується визначають якість пшеничного борошна. Розглянуто харчові добавки, що дозволені для використання як поліпшувачі пшеничного борошна в Україні.Документ Аналіз інгредієнтного складу сухої молочної суміші «Малютка»(ПУЕТ, 2018) Юрченко, В. М.; Юдічева, О. П.; Захарченко, П. В.Вивчено особливості інгредієнтного складу сухої молочної суміші для дітей віком від народження до 6 місяців «Малютка» (виробник − ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування»). Зроблено висновки про те, що виробник враховує особливості травлення і обміну речовин діток до року. Для цього в суміші включають спеціальні компоненти (таурин, L-карнітин, інозитол, цинк), які допомагають організму малюка правильно розвиватися, покращувати роботу систем і органів, і боротися з інфекціямиДокумент Борошно зі спельти: визначення та обґрунтування тенденцій розвитку ринку, оцінка якості(РВВ Луцького НТУ, 2019) Алавердян, Л. М.; Юдічева, О. П.; Романенко, О. В.Визначено, що дослідні зразки борошна із спельти мають відмінну якість за органолептичними показниками. Порівняно із контролем - борошном пшеничним, борошно із спельти відрізняється горіховим смаком і ароматом, що позитивно вплинуло на загальну балову оцінку. Під час дослідження смаку і запаху зразків борошна методом профілювання із врахуванням визначених дегустаторами дескрипторів, було зроблено висновки про те, що зразки борошна із спельти органічної мають більш виражену гармонійність смаку і аромату. Визначено чинники, що сприяють вирощуванню спельти вітчизняними підприємствами аграрного сектору і збору врожаю, достатнього для забезпечення, як внутрішніх потреб, так і формування потужного експортного потенціалу. До них віднесено сприятливі кліматичні умови в Україні, перенасичення ринку злакових борошном з неорганічної пшениці, посилення прагнення населення до здорового харчування і безпосередньо хімічний склад спельти. Зазначено, що на сьогодні, український ринок спельти залишається вузьким і характеризується скороченням обсягів виробництва борошна з неї. В той час світові тенденції споживання продукції зі спельти та сформовані ціни її реалізації в Україні свідчать про економічну доцільність та перспективність розвитку досліджуваного напряму в українському аграрному секторі.Документ Визначення узагальненого показника органолептичних властивостей перцю солодкого біофортифікованого(ПУЕТ, 2018) Юдічева, О. П.Під час розробки балової органолептичної оцінки біофортифікованих овочів було застосовано систему балової оцінки, що включає п’ять основних рівнів якості для оцінки кожного показника, що досліджується: 5 балів – відмінний рівень якості, 4 бали – добрий рівень якості, 3 бали – задовільний, 2 бали – незадовільний, 1 бал – продукт неякісний. За результатами проведених досліджень зразок біофортифікованого перцю солодкого сорту Золото скіфів отримав 4,88 бали (відмінна якість), контроль – 4,67 бали (відмінна якість). Отже, і дослідний, і контрольний зразок перцю солодкого мають відмінну якість і характеризуються високою кількістю балів. Разом з тим дегустатори відмітили, що біофортифіковаий перець солодкий має більш виражений перцевий аромат, що вплинув на сприйняття смаку і надав йому своєрідної гармонійності.Документ Використання гідрофобізуючих просочень та їх вплив на експлуатаційні та естетичні властивості керамічної цегли(ПУЕТ, 2018) Захарченко, П. В.; Огороднік, І. В.; Варшавець, П. Г.; Юдічева, О. П.; Присяжна, Д. Ю.Доведено, що після оброблення дослідних зразків керамічної цегли різними складами просочувань стало очевидно, що споживні властивості зразків покращились. Для зразків цегли, просоченої «Фасад 1» відмінною є поява сіруватого нальоту на поверхні більших зерен кварцу і деяких мікротріщин, що може бути пояснено появою плівки, утвореної складовими компонентами просочення, зміцнюючого поверхневий шар цегли. Під час використання просочення «Фасад-4» досягається комплексний ефект нейтралізації дії карбонатних включень, зменшення висолооутворень, зупинка капілярної дифузії. Дане просочення не утворює плівкового покриття, залишаючи матеріал паропроникним. Крім цього, спостерігається значне зростання експлуатаційних властивостей керамічних виробів: значне зниження водопоглинання, зростання міцності і морозостійкості.Документ Використання напівфабрикатів гарбуза для збагачення хліба пшеничного(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Бараболя, О. В.; Мороз, С. Е.; Калашник, О. В.; Жемела, Г. П.; Юдічева, О. П.; Сергієнко, О. В.Одним із пріоритетних завдань сучасного хлібопечення є випуск продукції, яка відрізняється покращеними споживними властивостями. Для виконання цього завдання необхідно максимально залучити в господарський обіг місцеві сировинні ресурси рослинного походження, розробити оптимальні способи їх переробки з метою отримання біологічно цінних напівфабрикатів, що стане поштовхом для виробництва функціональних продуктів харчування. Щоденне споживання хліба дає нам всі підстави вважати його продуктом харчування, що має першочергове значення, тому не випадково у статті була здійснена спроба доповнити рецептуру хліба пшеничного для надання йому істотно нових споживних властивостей, які відповідали б сучасним вимогам щодо харчування.Документ Дослідження алгоритму кодування шпалер різних типів за УКТЗЕД з метою їх правильного митного оформлення(РВВ Луцького НТУ, 2019) Захарченко, П. В.; Юдічева, О. П.; Паламарчук, О. К.За ДКПП рідкі шпалери мають код 20.30.12-90.00 «Фарби та лаки, інші, на основі синтетичних полімерів, н. в. і. у.», тобто вони віднесені до секції С «Продукція переробної промисловості». Під час встановлення коду за УКТЗЕД спочатку було встановлено − рідкі шпалери є нехарчовою продукцією і відносяться до хімічної продукції, тобто можуть бути класифіковані у розділі IV «Продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості». Цей розділ містить 11 груп. Аналіз приміток та пояснень до розділу IV дає можливість віднести рідкі шпалери до групи 32 «Екстракти дубильні або барвні; таніни та їх похідні, барвники, пігменти та інші фарбувальні матеріали, фарби і лаки, замазки та інші мастики; чорнило, туш». Відповідно до пояснень до групи 32, рідкі шпалери – це невогнетривкі суміші для підготовлення поверхонь. Отже, код рідких шпалер за УКТЗЕД −3214900090.Документ Застосування інтегрального підходу до інтернаціоналізації освіти під час підготовки фахівців з підприємництва(2020-10-03) Юдічева, О. П.; Романенко, О. В.Для максимального використання переваг інтернаціоналізації освіти має бути національна концепція із зазначенням напрямків розвитку. Розвивати її будуть конкретні заклади вищої освіти з урахуванням власної специфіки, здобутків, набутого досвіду і можливостей. А в основі має бути досягнення найголовнішої мети – формування у випускників професійних компетентностей, які зроблять їх конкурентоспроможними на ринку праці, створення позитивного іміджу закладу освіти.Документ Значення числа Люссон-Жирара під час ідентифікації рому(КНУБА, 2020) Стефанова, О. М.; Юдічева, О. П.; Ковальчук, Ю. І.Під час ідентифікації рому і виявлення його фальсифікації проводять визначення числа Люссон-Жирара (суми кислот та ефірів у перерахунку на оцтову кислоту; альдегідів – у перерахунку на ацетальдегід; фурфуролу і вищих спиртів – у перерахунку на аліловий спирт у мг на 100 мл абсолютного алкоголю). У світі всі сорти рому за цим числом поділяють на три групи: вищий (високоефірний) з числом Люссон-Жирара від 550 до 900. Вирізняється порівняно високою екстрактивністю і досить інтенсивним букетом; середній (число Люссон-Жирара – від 450 до 550). Має добре розвинений, виражений та повний смак та доволі сильний специфічний аромат; нижчий (число Люссон-Жирара – від 350 до 450). Відрізняється ніжним, приємним букетом і легким смаком. У випадку, якщо число Люссон-Жирара у напої нижче від 350, можна говорити про наявність фальсифікації рому.Документ Органолептичне оцінювання хліба пшеничного, збагаченого продуктами переробки гарбуза(Видавництво Львівського торговельноекономічного університету, 2020) Юдічева, О. П.; Калашник, О. В.; Мороз, С. Е.; Рибалко, О. А.; Корсун, А. В.Одним із перспективних напрямів підвищення якості, безпечності, харчової цінності та засвоювання, розширення асортименту, збагачення нутрієнтами хліба та хлібобулочних виробів є використання нових нетрадиційних видів рослинної сировини, яка містить збалансований комплекс мінеральних речовин, вітамінів та інших біологічно цінних сполук, а також характеризується високими поживними, смаковими та іншими властивостями. Водночас важливе значення мають органолептичні властивості виробів, що одержані за новими рецептурами. Особливого значення набуває флейвор – комплексне відчуття у порожнині рота людини, яке виникає під час дегустації і зумовлене смаком, запахом і текстурою. За профілем флейвору можна визначити вплив складу сировини, умов зберігання, технології виготовлення на смаковитість хлібобулочних виробів. Метою дослідження була розробка рецептури та оцінка показників споживних властивостей хлібобулочного виробу функціонального призначення з рослинними добавками. Особливість даного дослідження - вивчення різних різновидів і сортів гарбуза, а також можливість їх застосування для збагачення хлібобулочних виробів пектиновими речовинами, вітамінами, зокрема ß – каротином. Для визначення впливу напівфабрикатів, виготовлених із гарбуза, на показники якості хліба пшеничного проводили пробне випікання за загальноприйнятою методикою наукових досліджень в акредитованій лабораторії якості зерна Полтавської державної аграрної академії.Документ Порівняння хімічного складу насіння кунжуту, льону і чіа(ПДАА, 2019) Юдічева, О. П.; Огороднік, І. В.Використання насіння кунжуту, льону і чіа у щоденному харчовому раціоні здатне покращити його біологічну цінність за рахунок рослинного білка, ессенціальних жирних кислот, вітамінів і мінеральних речовин. Насіння вітчизняного льону не поступається за своєю харчовою цінністю імпортному насінню чіа, але має нижчу цінуДокумент Сайдингові вінілові панелі: класифікація, переваги застосування(2020-10-06) Мовчан, В. І.; Юдічева, О. П.Використання сайдингових вінілових панелей обумовлена їх перевагами: вони прості в експлуатації; стійкі до деформації; не навантажують фундамент; відрізняються легкістю монтажу; мають широку гаму кольорів і різноманітну форму; добре зберігають свій колір; не відшаровуються; водостійкі; не ржавіють; нетоксичні; негорючі; стійкі до несприятливих погодних умов; за ними зручно доглядати; мають тривалий термін служби – понад 50 років. . Вінілові сайдиногові панелі класифікують залежно від цільового призначення, за типом установки і кріплення; за формою і кольором.Документ Сенсорний аналіз(КНУБА, 2024) Ляліна, Н. П.; Самойленко, А. А.; Юдічева, О. П.Розглянуто психофізіологічні основи сенсорного аналізу та органолептичні характеристики харчових продуктів. Висвітлено роль й місце органолептичного аналізу в товарознавстві. Наведено ґрунтовну характеристику номенклатури показників, визначуваних за допомогою органів чуття. Призначено для студентів спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» ОП «Товарознавство та комерційна діяльність».Документ Сучасна класифікація керамічної плитки(2020-10-06) Лукашова, М. М.; Юдічева, О. П.Для підтвердження відповідності товару його найменуванню під час усіх видів оціночної діяльності, а також під час митної експертизи для встановлення коду за ТН ЗЕД та сертифікації. У всіх зазначених випадках виникає потреба в асортиментній (видовій) ідентифікації, яка полягає у встановленні відповідності даного товару його належності до певної асортиментної групи. Видова ідентифікація водночас є методом виявлення невідповідностей, які мають назву «асортиментна фальсифікація товарів». Тому майбутні фахівці повинні ґрунтовно володіти знаннями щодо особливостей класифікації товарів і добре орієнтуватися у їх маркуванніДокумент Товарознавча характеристика лабрадоритів як декоративного каміння та організація їх збуту(2020-10-07) Довидова, Д. Л.; Юдічева, О. П.Серед великого розмаїття декоративного каміння, яке використовують для оздоблення інтер’єрів та екстер’єрів будівель і споруд, особливим попитом користуються лабрадорити.. Лабрадорит – магмфатична гірська порода основного складу родини габро із світло-сірим, темно-сірим, зеленкуватим або майже чорним забарвленням, яка складається на 90-100 % з мінералу лабрадору. Висока декоративність лабрадориту досягається за рахунок іризації – оптичного ефекту, що полягає у яскравому переливі фіолетово-синіх, блакитних і зелених тонів. Лабрадорит має високу міцність і морозостійкість, що дозволяє з успіхом застосовувати його у зовнішній обробці будинківДокумент Шампанське Veuve Clicquot (Вдова Кліко): класифікація та ідентифікація за пакованням і маркованням(КНУБА, 2020) Лемешенко, О. О.; Юдічева, О. П.Під час ідентифікації французького шампанського Veuve Clicquot (Вдова Кліко) за пакованням і маркованням важливим є зовнішній вигляд пляшки; колір етикетки, контретикетки і кольєретки; колір шрифту, яким нанесена інформація на напій; стан корку; товщина і довжина мюзлє; вигляд плакетки і фольги на горлі пляшки.