2019

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1202

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Документ
    Порівняння хімічного складу насіння кунжуту, льону і чіа
    (ПДАА, 2019) Юдічева, О. П.; Огороднік, І. В.
    Використання насіння кунжуту, льону і чіа у щоденному харчовому раціоні здатне покращити його біологічну цінність за рахунок рослинного білка, ессенціальних жирних кислот, вітамінів і мінеральних речовин. Насіння вітчизняного льону не поступається за своєю харчовою цінністю імпортному насінню чіа, але має нижчу ціну
  • Документ
    Дослідження якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками
    (Растр-7, 2020-10-12) Самойленко, Антоніна Анатоліївна; Юдічева, Ольга Петрівна
    Було проведено оцінку якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками. Об’єкти дослідження − зразки кисломолочного сиру двох торгових марок, які користуються найбільшим попитом (за результатами опитування) у покупців одного із супермаркетів у м. Києві. Мікробіологічним методом визначали наявність: бактерій групи кишкової палички (коліформи), кількість молочнокислих бактерій, пліснявих грибів і дріжджів. Узагальнюючи результати проведених досліджень можна зробити висновок про стабільність якості дослідних зразків кисломолочного сиру протягом календарного року за мікробіологічними показниками.
  • Документ
    Класифікація та характеристика сучасного асортименту геотекстилю
    (КНУБА, 2019) Стефанова, Олена Михайлівна; Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна
    Геотекстиль – це екологічно безпечний нетканий матеріал, виготовлений, переважно, з поліпропіленових волокон голкопробивним методом. Якісний геотекстиль однорідний, міцний на розрив, стійкий до пошкодження корінням рослин, не пошкоджується комахами, гризунами або кротами, не гниє і не пліснявіє. Сучасний асортимент геотекстилю сприяє, окрім традиційних застосувань в дорожніх, дренажних і протиерозійних конструкціях, широкому використанню для будівництва, зокрема зведення покрівель, фундаментів, дренажів тощо.
  • Документ
    Маркетингові дослідження сучасного ринку шпалер в Україні
    (ЛІЕТ, 2020-10-12) Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна; Паламарчук, Олександр Костянтинович
    Статтю присвячено вивченню особливостей сучасного ринку шпалер в Україні: проаналізовано стан виробництва шпалер за останні роки та особливості експортної політики. Виявлено особливості застосування рідких шпалер як інноваційної продукції на ринку України. Розглянуто основних виробників рідких шпалер.
  • Документ
    Стан та напрямки розвитку ринку цегли в Україні
    (Растр-7, 2020-10-12) Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна; Онопрієнко, Валерій Васильович
    Ринок цегли України орієнтований переважно на внутрішнє споживання. Частка вітчизняної продукції становить близько 96% ємності ринку. Будівельні компанії під час виконання будівельних робіт намагаються купляти цеглу на підприємствах, які розміщені неподалік, що дозволяє заощаджувати кошти. Виробництво цегли в Україні в останні роки було орієнтоване на внутрішній ринок і майже повністю задовольняло його потреби. Обсяги експорту та імпорту є незначними порівняно з обсягами внутрішнього ринку.
  • Документ
    Значення харчових продуктів із полби і спельти для сучасної людини
    (ПУЕТ, 2019) Юдічева, Ольга Петрівна; Самойленко, Антоніна Анатоліївна
    У деяких країнах світу знайшли спосіб подолання алергії за допомогою збагачення харчового раціону продуктами переробки зернових культур, що мають багатий генетичний потенціал, містять у своєму складі цінний білок і не менш важливі мікронутрієнти. До таких зернових культур відносять ті прадавні види пшениці, які були відомі людству ще багато тисяч років тому. До них відносять пшеницю полбу однозернянку, пшеницю полбу двозернянку, пшеницю спельту і пшеницю камут. У глютену полби двозернянки, спельти і камуту відсутні деякі гліадини, що постійно присутні в клейковині пшениці. Отже, продукти харчування з цих культур можуть вживати люди, що страждають від алергії на харчові продукти із пшениці.
  • Документ
    Speltas the Promising Grain Crop of the Ukrainian Organic Production
    (ОНПУ, 2019) Yudicheva, О. P.; Samoylenko, А. А.; Prodchenko, O. L.
    Spelt is an extremely valuable cereal crop distinguished by the improved consumer properties as compared to wheat. Its cultivation takes place mainly in organic farms, which provides additional quality and safety of raw materials. Ukrainian enterprises produce groats, flour, pasta from spelt, which expand the grain crops’ range of cereal products and advertise this type of product to consumers. Taking into account the popularity of spelt in the countries of Western Europe, as well as the pricing policy existing in Ukraine and abroad, domestic production of spelt products is promising.
  • Документ
    Продовольча безпека: виклики сьогодення
    (ХНУ, 2019) Юдічева, Ольга Петрівна
    Одним із п’яти принципів сталого глобального забезпечення продовольством, що складають основу Римської декларації щодо всесвітньої продовольчої безпеки, є усунення причин голоду і бідності та затвердження права кожної людини на доступ до безпечної, достатньої та біологічно цінної їжі. Для того, щоб оцінити можливості конкретної країни розраховують індекс продовольчої безпеки. До 2017 р зазначений індекс складався з трьох одиничних показників: якість та безпечність харчових продуктів, фінансова і фізична доступність; після 2017 р додали четвертий показник − природні ресурси та стійкість. У загальному рейтингу, з урахуванням впливу природних умов, Україна обіймає 63 місце серед 113 країн, і має індекс продовольчої безпеки − 54,1 бали. За Глобальним рейтингом найбільш негативно впливають на ситуацію з продовольчою безпекою в Україні високий рівень корупції, занадто дорогі кредити, ризик політичної нестабільності
  • Документ
    Розбудова національної промисловості як шлях до задоволення життєво важливих інтересів населення України: гармонізація стандартів управління якістю
    (CPN Publishing Group, 2020-10-12) Бондар-Підгурська, Оксана Василівна; Глєбова, Алла Олександрівна; Юдічева, Ольга Петрівна
    В умовах глобальної економіки розбудова національної промисловості дозволить не лише створювати нові робочі місця, додаткову вартість, але і шляхом впровадження нововведень задовольняти життєво важливі інтереси (ЖВІ) суспільства. З метою комплексного відображення рівня задоволення українського населення розраховано інтегральний індекс задоволення ЖВІ населення України 2007-2015 рр. різними методами, який охоплює 12 найважливіших інтересів людини на основі адитивної моделі. Визнано адитивну форму як таку, що відповідає нинішнім реаліям. Обґрунтовано, що низький його рівень та тенденція зниження, які сформувалися протягом цього періоду, зумовлені занедбаним станом та незадовільною якістю продукції національної промисловості. Запропоновано найбільш актуальний напрям її відродження та розвитку – гармонізація вітчизняних стандартів управління якістю з європейськими
  • Документ
    Взаємозв’язок рівня професійної мотивації із набутими професійними компетентностями
    (2020-10-12) Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна
    Підготовки товарознавців-комерсантів з використанням компетентнісного підходу здатне підняти рівень професійної мотивації; підвищити якість підготовки фахівців, водночас максимально поєднати рівні їх фахових компетентностей, потреби сучасного ринку та вимоги працедавців; розробити найсучасніші підходи до формування асортименту, якості та безпечності товарів, які поєднають у собі досвід найбільш розвинених країн світу. Враховуючи те, що на формування позитивних мотивів навчання впливає постійна професійна спрямованість навального процесу, необхідно поглиблювати формулювання, обґрунтування і конкретизацією професійних компетентностей товарознавців-комерсантів у будівництві, узгоджувати їх з потребами сучасного ринку будівельних товарів, що зазнає постійних змін