Конференції

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/29

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Документ
    Значення числа Люссон-Жирара під час ідентифікації рому
    (КНУБА, 2020) Стефанова, О. М.; Юдічева, О. П.; Ковальчук, Ю. І.
    Під час ідентифікації рому і виявлення його фальсифікації проводять визначення числа Люссон-Жирара (суми кислот та ефірів у перерахунку на оцтову кислоту; альдегідів – у перерахунку на ацетальдегід; фурфуролу і вищих спиртів – у перерахунку на аліловий спирт у мг на 100 мл абсолютного алкоголю). У світі всі сорти рому за цим числом поділяють на три групи: вищий (високоефірний) з числом Люссон-Жирара від 550 до 900. Вирізняється порівняно високою екстрактивністю і досить інтенсивним букетом; середній (число Люссон-Жирара – від 450 до 550). Має добре розвинений, виражений та повний смак та доволі сильний специфічний аромат; нижчий (число Люссон-Жирара – від 350 до 450). Відрізняється ніжним, приємним букетом і легким смаком. У випадку, якщо число Люссон-Жирара у напої нижче від 350, можна говорити про наявність фальсифікації рому.
  • Документ
    Шампанське Veuve Clicquot (Вдова Кліко): класифікація та ідентифікація за пакованням і маркованням
    (КНУБА, 2020) Лемешенко, О. О.; Юдічева, О. П.
    Під час ідентифікації французького шампанського Veuve Clicquot (Вдова Кліко) за пакованням і маркованням важливим є зовнішній вигляд пляшки; колір етикетки, контретикетки і кольєретки; колір шрифту, яким нанесена інформація на напій; стан корку; товщина і довжина мюзлє; вигляд плакетки і фольги на горлі пляшки.
  • Документ
    Порівняння хімічного складу насіння кунжуту, льону і чіа
    (ПДАА, 2019) Юдічева, О. П.; Огороднік, І. В.
    Використання насіння кунжуту, льону і чіа у щоденному харчовому раціоні здатне покращити його біологічну цінність за рахунок рослинного білка, ессенціальних жирних кислот, вітамінів і мінеральних речовин. Насіння вітчизняного льону не поступається за своєю харчовою цінністю імпортному насінню чіа, але має нижчу ціну
  • Документ
    Аналіз інгредієнтного складу сухої молочної суміші «Малютка»
    (ПУЕТ, 2018) Юрченко, В. М.; Юдічева, О. П.; Захарченко, П. В.
    Вивчено особливості інгредієнтного складу сухої молочної суміші для дітей віком від народження до 6 місяців «Малютка» (виробник − ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування»). Зроблено висновки про те, що виробник враховує особливості травлення і обміну речовин діток до року. Для цього в суміші включають спеціальні компоненти (таурин, L-карнітин, інозитол, цинк), які допомагають організму малюка правильно розвиватися, покращувати роботу систем і органів, і боротися з інфекціями
  • Документ
    Аналіз показників якості борошна пшеничного
    (ПУЕТ, 2018) Панасенко, Ю. Р.; Калашник, О. В.; Юдічева, О. П.
    Проаналізовано показник якості, за якими нормується визначають якість пшеничного борошна. Розглянуто харчові добавки, що дозволені для використання як поліпшувачі пшеничного борошна в Україні.
  • Документ
    Cировина як важливий чинник формування якості і безпечності косметичних кремів
    (ПУЕТ, 2018) Зикова, К. О.; Юдічева, О. П.; Захарченко, П. В.
    Проаналізовано сировинний склад крему для обличчя, призначеного для нормальної і схильної до жирності шкіри, охарактеризовано вплив окремих компонентів на формування споживних властивостей і якості крему. Зроблено висновки, що у складі дослідного зразка є речовини, що заповнюють своїми частинками нерівності шкіри і дрібні зморшки, а також емульгаторами, згущувачами стабілізаторами кислотності, антибактеріальними речовинами, а також низкою натуральних рослинних екстрактів та ефірних олій, Під час вивчення складу крему парабенів не виявлено. Як консервант застосовано феноксіетанол (Phenoxyethanol), припускаємо, що він разом із іншими компонентами дослідного зразка крему (такими як Caprylyl glycol, Farnesol, 10-hydroxydecanoic acid, Camphor, Sodium salicylate тощо) і забезпечує його тривале зберігання.
  • Документ
    Використання гідрофобізуючих просочень та їх вплив на експлуатаційні та естетичні властивості керамічної цегли
    (ПУЕТ, 2018) Захарченко, П. В.; Огороднік, І. В.; Варшавець, П. Г.; Юдічева, О. П.; Присяжна, Д. Ю.
    Доведено, що після оброблення дослідних зразків керамічної цегли різними складами просочувань стало очевидно, що споживні властивості зразків покращились. Для зразків цегли, просоченої «Фасад 1» відмінною є поява сіруватого нальоту на поверхні більших зерен кварцу і деяких мікротріщин, що може бути пояснено появою плівки, утвореної складовими компонентами просочення, зміцнюючого поверхневий шар цегли. Під час використання просочення «Фасад-4» досягається комплексний ефект нейтралізації дії карбонатних включень, зменшення висолооутворень, зупинка капілярної дифузії. Дане просочення не утворює плівкового покриття, залишаючи матеріал паропроникним. Крім цього, спостерігається значне зростання експлуатаційних властивостей керамічних виробів: значне зниження водопоглинання, зростання міцності і морозостійкості.
  • Документ
    Визначення узагальненого показника органолептичних властивостей перцю солодкого біофортифікованого
    (ПУЕТ, 2018) Юдічева, О. П.
    Під час розробки балової органолептичної оцінки біофортифікованих овочів було застосовано систему балової оцінки, що включає п’ять основних рівнів якості для оцінки кожного показника, що досліджується: 5 балів – відмінний рівень якості, 4 бали – добрий рівень якості, 3 бали – задовільний, 2 бали – незадовільний, 1 бал – продукт неякісний. За результатами проведених досліджень зразок біофортифікованого перцю солодкого сорту Золото скіфів отримав 4,88 бали (відмінна якість), контроль – 4,67 бали (відмінна якість). Отже, і дослідний, і контрольний зразок перцю солодкого мають відмінну якість і характеризуються високою кількістю балів. Разом з тим дегустатори відмітили, що біофортифіковаий перець солодкий має більш виражений перцевий аромат, що вплинув на сприйняття смаку і надав йому своєрідної гармонійності.
  • Документ
    Товарознавча характеристика лабрадоритів як декоративного каміння та організація їх збуту
    (2020-10-07) Довидова, Д. Л.; Юдічева, О. П.
    Серед великого розмаїття декоративного каміння, яке використовують для оздоблення інтер’єрів та екстер’єрів будівель і споруд, особливим попитом користуються лабрадорити.. Лабрадорит – магмфатична гірська порода основного складу родини габро із світло-сірим, темно-сірим, зеленкуватим або майже чорним забарвленням, яка складається на 90-100 % з мінералу лабрадору. Висока декоративність лабрадориту досягається за рахунок іризації – оптичного ефекту, що полягає у яскравому переливі фіолетово-синіх, блакитних і зелених тонів. Лабрадорит має високу міцність і морозостійкість, що дозволяє з успіхом застосовувати його у зовнішній обробці будинків
  • Документ
    Cтан та напрямки розвитку ринку керамічної плитки в Україні
    (2020-10-07) Лукашова, М. М.; Юдічева, О. П.; Ковальчук, Ю. І.
    В останні роки будівельні магазини і ринки пропонують споживачам широкий асортимент керамічної плитки вітчизняного і зарубіжного виробництва. Основна тенденція ринку керамічної плитки в Україні − інтенсивне скорочення імпорту та нарощування власного виробництва. У 2019 р. ТОВ «Епіцентр» відкрило нове потужне підприємство яке може виробляти 36 тис. м2 плитки в день. Найбільшими імпортерами керамічної плитки в Україну роки залишаються Польща, Іспанія, Білорусь і Китай.