2018

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1201

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Документ
    Перспективи вдосконалення будівельного права в Україні
    (КНУБА, 2018) Мельничук, Дмитро Ігорович; Ярощук, І. В.
    Контроль у будівництві є однією з найважливіших функцій державного управління в будівельній галузі. Його завдання полягає у реалізації містобудівної політики, забезпеченні дотримання вимог законодавства, державних будівельних норм та правил. В Україні ці функції виконують центральні органи державного управління.
  • Документ
    Фінансово-правовий інститут трансфертування як можлива складова будівельного права
    (КНУБА, 2018) Устинова, Ірина Петрівна; Яківчук, Жанна Вікторівна
    В сучасних умовах міждисциплінарних та міжгалузевих зв’язків у праві важливе значення відіграє виокремлення тих суспільних відносин, які регулюються відповідними галузями права. Питання міжбюджетних відносин у фінансовому праві посідає відповідне місце і при формуванні групи таких відносин у будівельному праві.
  • Документ
    Містобудівне право у системі юридичних категорій
    (КНУБА, 2018) Харитонов, Євген Олегович; Харитонова, Олена Іванівна
    Попри те, що вирази «містобудівне право» та «будівельне право» останні десятиліття досить активно використовуються науковцями і практиками, єдине розуміння цього поняття у правовій науці відсутнє. Більш того, існує низка відмінностей у підходах до визначення сутності та юридичного змісту цих категорій, що створює значні незручності на практиці. Це зумовлює необхідність з’ясування поняття та сутності зазначених категорій з метою формування на цій основі вітчизняної концепції регулювання відносин у зазначених сферах, захисту прав та інтересів учасників цих відносин.
  • Документ
    Меседж щодо кодифікації законодавства у сфері містобудування
    (КНУБА, 2018) Гаран, Ольга Володимирівна
    Будівництво в Україні – це важлива галузь економіки, у зв’язку із тим, що воно виступає і як, однією з системоутворюючих галузей економіки, так і слугує підґрунтям та стимулом для розвитку суміжних виробництв. Важливою запорукою успішної реалізації будь- яких реформ є консолідація зусиль органів влади усіх рівнів та суб’єктів господарювання на усіх етапах діяльності, починаючи від етапу законотворчості і завершуючи імплементацію правових на практиці .
  • Документ
    Правові засоби містобудівної сфери у метафізичному вимірі
    (КНУБА, 2018) Безклубий, Ігор Анатолійович
    Розуміння метафізики як однієї з течій онтології обертається навколо абстрактних або нематеріальних складових буття, в пошуках відповіді на основні питання: «Що там?» і «Як це існує?» Метафізиці протиставляли діалектику, науку про найбільш загальні закономірності, зв’язки буття, його становлення та розвиток.
  • Документ
    Будівельне право: деякі методологічні підходи до сфери правової дійсності, яка формується
    (КНУБА, 2018) Халабуденко, Олег Анатолійович
    Предметом правового регулювання служать не правовідносини, а поведінка осіб, що беруть участь в правовому спілкуванні. Правовідносини служить лише однією з форм дійсного правового зв'язку між уповноваженим і зобов'язаним суб'єктами.