Наукові статті

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/30

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    Органолептичне оцінювання хліба пшеничного, збагаченого продуктами переробки гарбуза
    (Видавництво Львівського торговельноекономічного університету, 2020) Юдічева, О. П.; Калашник, О. В.; Мороз, С. Е.; Рибалко, О. А.; Корсун, А. В.
    Одним із перспективних напрямів підвищення якості, безпечності, харчової цінності та засвоювання, розширення асортименту, збагачення нутрієнтами хліба та хлібобулочних виробів є використання нових нетрадиційних видів рослинної сировини, яка містить збалансований комплекс мінеральних речовин, вітамінів та інших біологічно цінних сполук, а також характеризується високими поживними, смаковими та іншими властивостями. Водночас важливе значення мають органолептичні властивості виробів, що одержані за новими рецептурами. Особливого значення набуває флейвор – комплексне відчуття у порожнині рота людини, яке виникає під час дегустації і зумовлене смаком, запахом і текстурою. За профілем флейвору можна визначити вплив складу сировини, умов зберігання, технології виготовлення на смаковитість хлібобулочних виробів. Метою дослідження була розробка рецептури та оцінка показників споживних властивостей хлібобулочного виробу функціонального призначення з рослинними добавками. Особливість даного дослідження - вивчення різних різновидів і сортів гарбуза, а також можливість їх застосування для збагачення хлібобулочних виробів пектиновими речовинами, вітамінами, зокрема ß – каротином. Для визначення впливу напівфабрикатів, виготовлених із гарбуза, на показники якості хліба пшеничного проводили пробне випікання за загальноприйнятою методикою наукових досліджень в акредитованій лабораторії якості зерна Полтавської державної аграрної академії.
  • Документ
    Quality and safety of food as a component
    (Nemoros s.r.o., 2019) Yudicheva, O.; Kalashnyk, O.; Moroz, S.; Kalian, O.
    Extra oat flakes, «Hercules Power» produced by Ltd. «Hercules and K», according to organoleptic parameters, correspond to the requirements of GOST 21149. Consequently, the analysis of the results of the research of the content of toxic elements in the oat flakes of extra production by Ltd. «Hercules and K» showed that this food product meets the requirements of GOST 21149-93 and SanPiN 2.3.2.560-96 according to measured safety parameters