2018

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1201

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Документ
    Шляхи модернізації механізмів і інструментів державного і регіонального управління в Україні
    (Бескиди, 2018) Воротін, Валерій Євгенович
    Концепція оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. No 1013 – р, окреслює основну мету, цілі та напрямки реформування центральних органів виконавчої влади згідно зі Стратегією реформування державного управління до 2020 року. Практично дана Концепція конкретизує впровадження новітніх механізмів та інструментів державного управління, які закладені в Стратегії реформування до 2020 року. Визначено цільову організаційну структуру міністерств, цілі щодо оптимізації чисельності працівників та реформування системи оплати праці, а також основні кроки для реалізації Концепції.
  • Документ
    Діалогова взаємодія між органами державного управління та громадським сектором у Польщі
    (Бескиди, 2018) Лесняк, Віталій Юрійович
    Розвиток консолідованих демократичних країн світу засвідчує, що участь громадського сектору у процесі прийняття політичних рішень сприяє більшій ефективності державного управління, відкритості та прозорості влади, підвищує рівень довіри громадян до політичних еліт. В Україні подібна взаємодія є вкрай необхідною, оскільки країна перебуває в умовах кардинальних змін. Тим не менше, роль інститутів громадянського суспільства не стає ключовою в організації суспільно- політичного життя. Ставлення влади до громадськості залишається досить вибірковим, залежно від поточних пріоритетів. Політичні еліти, як правило, заохочують громадськість до співпраці будучи прагматично вмотивованими задовольняти лише власні потреби. Тому для виявлення можливих шляхів вдосконалення взаємодії влади та суспільства потрібно опиратись на світовий досвід реформування такої співпраці. Польща, як відомо, стала на шлях демократизації однією з перших серед країн Центральної та Східної Європи. Здобуті ж польською нацією трансформаційні результати є успішними та показовими, як і досвід у реалізації між інституційної співпраці влади та громадянського суспільства.
  • Документ
    Гендерне бюджетування як новий підхід до державного управління регіональним розвитком
    (Бескиди, 2018) Коляда, Тетяна Анатоліївна
    Економічна ефективність надання суспільних благ і послуг у державі безпосередньо залежить від вирішення питання – на якій основі вони будуть надаватися – централізованій або децентралізованій. Особливої актуальності ця проблема набуває в умовах розбудови бюджетної системи України на демократичних ринкових засадах, де акценти стосовно надання суспільних послуг, на відміну від тоталітарних країн з командно- адміністративною системою управління економікою, зміщені у бік делегування повноважень від органів центральної влади до органів місцевого самоврядування. У сучасних умовах загальносвітовою тенденцією в державному будівництві є – зміцнення інституту місцевого самоврядування та посилення його впливу на соціальні, економічні та політичні процеси у суспільстві
  • Документ
    Децентралізація в Україні : історичний погляд
    (Бескиди, 2018) Дьомкін, Петро Олексійович
    Серед ключових завдань на поточний рік і перспективу є завдання створення ОТГ в 152 районах з 468, де ще немає жодної об’єднаної громади, ухвалення 17 децентралізаційних законів, створення ЦНАПів, нового освітнього простору, центрів безпеки громадян, сучасних амбулаторій, дитячих будинків сімейного типу тощо.