Значення харчових продуктів із полби і спельти для сучасної людини

Ескіз

Дата

2019

Автори

Юдічева, Ольга Петрівна
Самойленко, Антоніна Анатоліївна

Заголовок журналу

Журнал ISSN

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

ПУЕТ

Анотація

У деяких країнах світу знайшли спосіб подолання алергії за допомогою збагачення харчового раціону продуктами переробки зернових культур, що мають багатий генетичний потенціал, містять у своєму складі цінний білок і не менш важливі мікронутрієнти. До таких зернових культур відносять ті прадавні види пшениці, які були відомі людству ще багато тисяч років тому. До них відносять пшеницю полбу однозернянку, пшеницю полбу двозернянку, пшеницю спельту і пшеницю камут. У глютену полби двозернянки, спельти і камуту відсутні деякі гліадини, що постійно присутні в клейковині пшениці. Отже, продукти харчування з цих культур можуть вживати люди, що страждають від алергії на харчові продукти із пшениці.

Опис

Ключові слова

спельта, полба, глютен, харчові продукти

Кафедра авторів

кафедра товарознавства та комерційної діяльності в будівництві

Бібліографічний опис

Юдічева О. П. Значення харчових продуктів із полби і спельти для сучасної людини / О. П. Юдічева, А. А Самойленко // Мережевий бізнес : становлення, проблеми, інновації : ІХ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Полтава, 18-19 квіт., 2019 р. /Полтав. ун-т економ. і торгівлі. – Полтава : ПУЕТ, 2019. – С. 261 - 263. - Бібліогр. : 3 назви

УДК

664-035.63/.64

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced