Вип. 50

Постійний URI для цього зібранняhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/4532

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 36
  • Документ
    Специфіка стратифікації міського соціуму та особливості формування багатоквартирного житла в м. Києві
    (КНУБА, 2018) Яблонська, Г. Д.
    Актуалізуються питання взаємозв'язку процесів соціальної стратифікації та формування багатоквартирного житла в м. Києві за останні роки; сформульовані причини появи різних потреб і мотивацій, що пов’язані з житлом,; аналізується загальний сучасний стан житла та існуючих класифікаторів, класифікацій, нормативних документів, ситуація на ринку житлової нерухомості та причини «перманентної» житлової проблеми; виявлені неузгодженості між елементами системи «багатоквартирне житло»; окреслена специфіка стратифікації городян, запропонована гіпотеза «природної» взаємо відповідності процесів стратифікації міського населення та формування архітектурно-містобудівних рішень житла в м. Києві.
  • Документ
    Засоби відтворення загально громадського простору у проектуванні багатоквартирного житла в умовах надущільнення забудови
    (КНУБА, 2018) Литвиненко, Ю. О.; Книш, В. І.
    У даній статті розглянуто проблеми сучасного містобудування в тенденціях цілеспрямованого надущільнення громадського простору співіснування у новоствореній житловій забудові, крізь призму дослідження вітчизняного й іноземного досвіду щодо їх практичного вирішення у проектуванні. Розглянуто прийоми компенсування позаквартирного простору на штучно створених рівнях.
  • Документ
    Другий етап розвитку аеропортів світу (частина 2, європейські аеропорти)
    (КНУБА, 2018) Семикіна, О. В.
    У статті розглянуті проблеми формування аеропортів, що було побудовано у Європі в період з 1950 до 1971 років. Європейські аеропорти було проаналізовано на фоні технічних, історичних та інших особливостей їх розвитку. Звернуто увагу на типологічні, планувальні та композиційні тенденції у розвитку аеропортів світу.
  • Документ
    Основи створення еко-шкіл
    (КНУБА, 2018) Кахрізі, Ш.; Хараборська, Ю. О.
    У статті розглянуті основні положення, що стосуються створення енергоефективних еко-шкіл на основі аналізу наукових досліджень і впроваджень в практику вітчизняних і зарубіжних авторів.
  • Документ
    Формування торгово-розважальних центрів як територіальних об'єктів
    (КНУБА, 2018) Пекер, А. І.; Ель, Алжі Омар
    У статті досліджені особливості формування торгових центрів як територіальних об'єктів. Представлена класифікація. Зроблено акцент на вивченні основних закономірностей формування і організації ТРЦ.
  • Документ
    Розвиток енергоефективного житлового будівництва середньої поверховості
    (КНУБА, 2018) Беніаідзе, Ладо; Хараборська, Ю. О.
    У статті аналізується історичний і сучасний досвід проектування і будівництва енергоефективного житла, розказано про актуальність енергоефективних житлових будинків, а також про роль такої забудови. Описані основні принципи проектування енергоефективних будівель.
  • Документ
    Камін в інтер'єрі
    (КНУБА, 2018) Ломига, М. Г.; Хавхун, Г. М.
    Виявлені основні схеми розташування каміна в інтер’єрі; переваги різних конструктивних рішень; фактори, які впливають на вибір конструктивного рішення і прийому розміщення; стильові особливості; засоби підсилення композиційної виразності каміна в дизайні інтер’єру.
  • Документ
    Теоретичні аспекти проектування внутрішніх геометричних параметрів енергоефективних стінових блоків
    (КНУБА, 2018) Лєщенко, В. П.; Плоский, В. О.; Скочко, В. І.
    У роботі розкриваються основні ідеї підбору оптимальних топологічної конфігурації та геометричних параметрів внутрішніх матеріальних перегородок та пустот енергоефективних багатопустотних стінових блоків. Проблема розглядається з точки зору мінімізації тепловтрат за рахунок трансмісійного переносу теплової енергії через матеріальні перегородки від внутрішніх приміщень будівлі до зовнішнього середовища.
  • Документ
    ЕСІ Lodz нове життя колишньої теплоелектростанції
    (КНУБА, 2018) Івашко, О. Д.
    В статті проаналізований польський досвід ревіталізації промислових підприємств під нові функції. Особливу увагу звернуто на досвід м.Лодзь, де налічується понад 150 історичних промислових об’єктів.
  • Документ
    Енергоефективні технології та їх роль у формоутворенні архітектури
    (КНУБА, 2018) Зейналов, К. Ш.; Хараборська, Ю. О.
    У статті розглядається існуючий та експериментальний досвід проектування будівель і споруд, де вже на стадії проектування впроваджено використання енергоефективних технологій. Також стаття розглядає вплив таких технологій на формування архітектурного образу.