2018

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1201

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Документ
    Особливості налагодження механізму державного нагляду і контролю за законністю рішень об’єднаних територіальних громад в Україні.
    (Бескиди, 2018) Манчуленко, Галина Дмитрівна
    Метою нашого дослідження став аналіз особливостей механізму державного нагляду і контролю за законністю рішень об’єднаних територіальних громад в Україні. В процесі дослідження ми не лише звернулись до вже існуючого законодавчого врегулювання цього питання, доробку українських науковців з дослідження цієї теми, а також охарактеризували сучасний процес написання законопроекту, ціллю якого є визначення системи контролю та нагляду за сформованими територіальними громадами.
  • Документ
    Динаміка об'єднаних територіальних громад у Сумській області
    (Бескиди, 2018) Стогова, Ольга Володимирівна
    У квітні 2014 року була схвалена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, що стала основним концептуальним документом, що визначив засади децентралізації влади в Україні[1]. Для реалізації положень Концепції необхідно було внести відповідні зміни до Конституції України, а також розробити ряд нових законів.Зміни до Конституції мали створити можливість для формування виконавчих органів обласних та районних рад, щоб забезпечити самоврядування на рівні району та області, а не лише територіальної громади. Конституційного закріплення вимагала і переформатування місцевих державних адміністрацій в органи контрольно-наглядового типу, що є однією із базових засад децентралізації. Але необхідні зміни до Конституції не були прийняті через політичні обставиниі уряд розпочав реформу у межах чинних конституційних норм.
  • Документ
    Деякі організаційно-правові засади утворення об’єднаних територіальних громад в Україні
    (Бескиди, 2018) Когутюк, Віталій Юрійович
    Як відомо утворення об’єднаних територіальних громад в нашій державі є одним із напрямів впровадження реформи децентралізації (далі – реформа). Що ж таке децентралізація? Простими словами – це передача частини повноважень, ресурсів, а також відповідно й відповідальності від органів державної влади органам місцевого самоврядування. Здійснюється з метою розширення повноважень тих органів, які, так би мовити, є ближчими до людей.
  • Документ
    Основні перешкоди на шляху об’єднання територіальних громад
    (Бескиди, 2018) Згурська, Валентина Леонідівна
    На сьогодні в Україні створено 838 об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які охоплюють близько 35% території країни. Згідно з перспективними планами їх має бути 1206, хоча Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розраховує, що їх має бути близько 1400 [1] і до 2020 року вони повинні покривати усю територію країни. Уже 479 ОТГ отримали у комунальну власність землі за межами населених пунктів (близько 938,7 тисяч га), а до кінця 2018 року землю отримають усі 665 ОТГ, що були створені протягом 2015-2017 років.