Вип. 30
Постійний URI для цього зібранняhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/270
Переглянути
Документ Аналіз архітектурно дизайнерського забезпечення виставкових комплексів доступністю для мало-мобільних верств населення напередодні ЄВРО-2012.(КНУБА, 2012) Горбик, О. Р.; Гаєвська, А. Ю.У статті розглядаються питання пов’язані з організацією відвідування та пересування мало-мобільних груп населення (ММГН) у виставкових залах та комплексах. Застосований метод порівняльного аналізу архітектурно-дизайнерських проектів основних виставкових комплексів міста Києва на предмет забезпечення безперешкодного доступу до експозицій та комфортного обслуговування мало-мобільних верств населення. Пропонується, на основі детального вивчення даного питання, терміново розробити проекти та виконати будівельні роботи, на сучасному європейському рівні, з метою реконструкції існуючих будинків і споруд експозиційного призначення для забезпечення вільного доступу до них ММГН до початку фінальної стадії ЄВРО-2012.Документ Историческое формирование Тегерана как мегаполиса(КНУБА, 2012) Азари, АлирезаРозглянуто історичні умови та етапи формування м. Тегеран як мегаполіса, виділені 3 основних історичних періоди, що вплинули на розвиток міста, запропоновано напрям удосконалення міського архітектурного вигляду Тегерана.Документ Малі форми в архітектурі України Княжої Доби (холмська мармурова чаша Данила Романовича – питання інспірацій)(КНУБА, 2012) Диба, Ю.Р.У статті проаналізовано літописний уривок з описом будівельних ініціатив князя Данила Романовича в княжій столиці – Холмі. Висвітлено причини, що спонукали князя встановити у церкві Богородиці замовлену в Угорщині й оздоблену тератологічними мотивами мармурову чашу з багряного мармуру.Документ Порівняльний аналіз архітектурно- дизайнерських вирішень київських ресторанів з китайською кухнею(КНУБА, 2012) Горбик, О. Р.; Ярош, В. В.У статті проведений порівняльний аналіз архітектурно-дизайнерських вирішень існуючих у м. Києві 12 ресторанів з китайськоюкухнею. Розглянуті деякі питання вирішення генерального плану, функційногозонування, планування, оздоблення, прийнятих меблів та колористики в цихоб’єктах. Аналізується поєднання традицій національного китайськогозодчества та прийомів сучасного дизайну у формуванні просторової композиції ресторанних комплексів такого типу.