Товарознавство та комерційна діяльність
Постійний URI для цього зібранняhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/6434
Переглянути
Документ Quality and safety of food as a component(Nemoros s.r.o., 2019) Yudicheva, O.; Kalashnyk, O.; Moroz, S.; Kalian, O.Extra oat flakes, «Hercules Power» produced by Ltd. «Hercules and K», according to organoleptic parameters, correspond to the requirements of GOST 21149. Consequently, the analysis of the results of the research of the content of toxic elements in the oat flakes of extra production by Ltd. «Hercules and K» showed that this food product meets the requirements of GOST 21149-93 and SanPiN 2.3.2.560-96 according to measured safety parametersДокумент Борошно зі спельти: визначення та обґрунтування тенденцій розвитку ринку, оцінка якості(РВВ Луцького НТУ, 2019) Алавердян, Л. М.; Юдічева, О. П.; Романенко, О. В.Визначено, що дослідні зразки борошна із спельти мають відмінну якість за органолептичними показниками. Порівняно із контролем - борошном пшеничним, борошно із спельти відрізняється горіховим смаком і ароматом, що позитивно вплинуло на загальну балову оцінку. Під час дослідження смаку і запаху зразків борошна методом профілювання із врахуванням визначених дегустаторами дескрипторів, було зроблено висновки про те, що зразки борошна із спельти органічної мають більш виражену гармонійність смаку і аромату. Визначено чинники, що сприяють вирощуванню спельти вітчизняними підприємствами аграрного сектору і збору врожаю, достатнього для забезпечення, як внутрішніх потреб, так і формування потужного експортного потенціалу. До них віднесено сприятливі кліматичні умови в Україні, перенасичення ринку злакових борошном з неорганічної пшениці, посилення прагнення населення до здорового харчування і безпосередньо хімічний склад спельти. Зазначено, що на сьогодні, український ринок спельти залишається вузьким і характеризується скороченням обсягів виробництва борошна з неї. В той час світові тенденції споживання продукції зі спельти та сформовані ціни її реалізації в Україні свідчать про економічну доцільність та перспективність розвитку досліджуваного напряму в українському аграрному секторі.