Conference Proceedings International Scientific-practical conference of Young Scientists «BUILD MASTER CLASS 2019»

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Документ
    Класифікація та характеристика сучасного асортименту геотекстилю
    (КНУБА, 2019) Стефанова, Олена Михайлівна; Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна
    Геотекстиль – це екологічно безпечний нетканий матеріал, виготовлений, переважно, з поліпропіленових волокон голкопробивним методом. Якісний геотекстиль однорідний, міцний на розрив, стійкий до пошкодження корінням рослин, не пошкоджується комахами, гризунами або кротами, не гниє і не пліснявіє. Сучасний асортимент геотекстилю сприяє, окрім традиційних застосувань в дорожніх, дренажних і протиерозійних конструкціях, широкому використанню для будівництва, зокрема зведення покрівель, фундаментів, дренажів тощо.
  • Документ
    Порівняння властивостей полівінілхлоридних сайдингових панелей і декоративної штукатурки
    (2020-10-07) Мовчан, Вікторія Ігорівна; Юдічева, Ольга Петрівна
    Декоративні штукатурки − це пластичні матеріали, що дозволяють створювати на стінах різні рельєфи, товщиною від 1 до 10 мм і навіть об’ємні картини. Полівінілхлоридні сайдингові панелі – це панелі завдовжки 300-400 см і завширшки 20-35 см. Як декоративна штукатурка, так і полівінілхлоридні сайдингові панелі залишаються лідерами серед високоякісних облицювальних матеріалів для фасадів будівель, що відрізняються властивостями. Вибір того чи іншого матеріалу залежить від типу приміщення, функціонального призначення, умов експлуатації тощо.
  • Документ
    Проблеми та перспективи розвитку виробництва портландцементу в Україні
    (2019) Кулібаба, Олександра Миколаївна; Захарченко, Петро Володимирович; Лопатєв, Петро Сергійович; Юдічева, Ольга Петрівна
    Портландцемент і прогресивні будівельні матеріали, які одержують на його основі, успішно замінюють в будівництві дефіцитну деревину, цеглу, вапно і інші традиційні матеріали. Технічний прогрес, зокрема на ПрАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ−УКРАЇНА», здійснюється за рахунок оснащення підприємства сучасним обладнанням, новими засобами механізації і автоматизації, впровадження передової технології, інтенсифікації виробничих процесів, раціональної організації праці. Загалом це все є запорукою випуску продукції, що відрізняється найбільшою ефективністю і високою якістю.
  • Документ
    Товарознавча характеристика лабрадоритів як декоративного каміння та організація їх збуту
    (2020-10-07) Довидова, Д. Л.; Юдічева, О. П.
    Серед великого розмаїття декоративного каміння, яке використовують для оздоблення інтер’єрів та екстер’єрів будівель і споруд, особливим попитом користуються лабрадорити.. Лабрадорит – магмфатична гірська порода основного складу родини габро із світло-сірим, темно-сірим, зеленкуватим або майже чорним забарвленням, яка складається на 90-100 % з мінералу лабрадору. Висока декоративність лабрадориту досягається за рахунок іризації – оптичного ефекту, що полягає у яскравому переливі фіолетово-синіх, блакитних і зелених тонів. Лабрадорит має високу міцність і морозостійкість, що дозволяє з успіхом застосовувати його у зовнішній обробці будинків
  • Документ
    Cтан та напрямки розвитку ринку керамічної плитки в Україні
    (2020-10-07) Лукашова, М. М.; Юдічева, О. П.; Ковальчук, Ю. І.
    В останні роки будівельні магазини і ринки пропонують споживачам широкий асортимент керамічної плитки вітчизняного і зарубіжного виробництва. Основна тенденція ринку керамічної плитки в Україні − інтенсивне скорочення імпорту та нарощування власного виробництва. У 2019 р. ТОВ «Епіцентр» відкрило нове потужне підприємство яке може виробляти 36 тис. м2 плитки в день. Найбільшими імпортерами керамічної плитки в Україну роки залишаються Польща, Іспанія, Білорусь і Китай.