Вибрані статті з наукових збірників
Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/27
Переглянути
4 результатів
Результат пошуку
Документ Соціально-економічні основи організації рекреаційних просторів в структурі міст(КНУБА, 2019) Павлюк, М. В.Архітектурно-планувальне середовище міст повинно забезпечувати здорове співвідношення між міською забудовою, і місцями відпочинку. У великих містах дотриматися балансу дуже важко, адже збільшення кількості населення потребує розширення корисних площ, які в свою чергу витісняють території, що несуть функцію відпочинку. Громадяни міст стають заручниками ситуації, вимушені приймати рішення, про пошук нових місць, що мають забезпечити їх потребу у відпочинку. Один зі способів, котрий може допомогти, це створення нових місць відпочинку в структурі вже існуючих об’єктів, або в тих що будуються. Але не менш важливо врахувати потреби населення в тому чи іншому виді відпочинку. Для цього потрібно структурувати населення по ознакам, що його розділяють. Після цього можна провести аналіз груп населення і визначити конкретні об’єкти, що будуть вдосконалені для потреб громадян.Документ Дослідження середовища дозвілля в архітектурі(КНУБА, 2018) Горностаєв, О. А.; Акопник, С. В.У даній статі проаналізовано основні поняття сфери дозвілля, розглядається проблематика нововведення в підходах до прогресивних форм дозвілля та їх відображення у архітектурі. Досліджуються види дозвілля та потреби людини, за допомогою яких можна створити ідеальну форму та умови для комфортного та продуктивного розвитку особистості. Оглядаються соціальні форми дозвілля , які впливають на створення багатофункціональних культурно – розважальних центрів. Прослідковуються соціально-економічні процеси в суспільстві, які стимулюють появу нових типів і функцій будівель. На основі досліджень , можна встановити функціональні блоки для розробки архітектурно планувальної структури будівлі.Документ Особливості планування сервісу ресторанних комплексів на прикладі сучасних країн(КНУБА, 2012) Дудка, С.-Р. О.у статті розглянуто основні складові персоналу ресторану у Франції та Америці. Визначено основні обов’язки кожного з працюючих для планування правильного та вдалого сервісу ресторанних комплексівДокумент Стиль об’єкта при розробці дизайну предметно-просторового середовища ресторанних комплексів(КНУБА, 2012) Дудка, С.-Р.О.У статті розглянуто основі стилі, що використовуються при створенні дизайну інтер’єру і формуванні предметно-просторового середовища ресторанних комплексів. Виведено основні характеристики цих стилів та їх вплив на формування внутрішнього простору певного закладу.