2019

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1202

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    Дослідження якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками
    (Растр-7, 2020-10-12) Самойленко, Антоніна Анатоліївна; Юдічева, Ольга Петрівна
    Було проведено оцінку якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками. Об’єкти дослідження − зразки кисломолочного сиру двох торгових марок, які користуються найбільшим попитом (за результатами опитування) у покупців одного із супермаркетів у м. Києві. Мікробіологічним методом визначали наявність: бактерій групи кишкової палички (коліформи), кількість молочнокислих бактерій, пліснявих грибів і дріжджів. Узагальнюючи результати проведених досліджень можна зробити висновок про стабільність якості дослідних зразків кисломолочного сиру протягом календарного року за мікробіологічними показниками.
  • Документ
    Дослідження показників якості сиру кисломолочного
    (2019) Самойленко, Антоніна Анатоліївна; Юдічева, Ольга Петрівна
    Тема здорового харчування турбує людство протягом багатьох років. Здавна вважалося, що кисломолочні продукти оздоровлюють організм, саме тому різні види кислого молока часто вживали в їжу Тільки значно пізніше було науково обґрунтовано дієтичні і лікувальні властивості цих продуктів. Зважаючи, що кисломолочний сир застосовується у дієтичному та дитячому харчуванні, а основною сировиною для його отримання є коров’яче молоко метою дослідження є перевірка сталості якості кисломолочного сиру у різні пори року за органолептичними і фізико-хімічними показниками