Дослідження новітніх покриттів з екрануючими властивостями власного виробництва Містобудування та територіальне планування

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2021
Автори
Панова, О. В.
Бірук, Я. І.
Бесараб, О. М.
Корміліцин, Я. І.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
Містобудування та територіальне планування. Наук.-техн. збірник / Головн. ред. М.М. Дьомін. – К., КНУБА, 2021.
Анотація
У сучасному світі захист від впливу техногенних електромагнітних полів екрануванням дістає все частішого застосування. В умовах переходу на міжнародні стандарти у різних галузях будівництва при виготовленні новітніх облицювальних та оздоблювальних матеріалів найбільш перспективними та затребуваними є будівельні матеріали із екрануючими властивостями. Зниження ваги за рахунок товщини екрануючого покриття будівельного матеріалу не завжди доцільне і не завжди дозволено відповідними державними та міжнародними санітарними нормами. Теоретичні розрахунки з цього питання або математичні прогнозування мінімізують витрати на виготовлення субстанції екрануючого матеріалу, і загалом, знижують загальну кількість вимірювань на їх підтвердження. Представлена методика дає змогу орієнтовно прогнозувати захисні властивості в залежності від параметрів полів, які потребують екранування.
Опис
Ключові слова
кафедра фізики, екранування, екрануючий матеріал, техногенне навантаження, захисні властивості
Бібліографічний опис
Дослідження новітніх покриттів з екрануючими властивостями власного виробництва / О. В. Панова, Я. І. Бірук, О. М. Бесараб, Я. І. Корміліцин // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт.; гол. ред. М. М. Дьомін. – Київ : КНУБА, 2021. – Вип. 77. – С. 369 – 378. – Бібліогр. : 9 назв.