Японські курганні поховання як джерело інформації про архітектуру епохи Кофун

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2008
Автори
Шевцова, Галина Вікторівна
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Стаття заповнює для вітчизняних фахівців інформаційний пробіл щодо історії розвитку японської архітектури епохи курганів (300-710 рр.) і базується на особистому досвіді автора, який впродовж багатьох років займається розкопками та вивченням давньої японської архітектури. Дослідження присвячене ролі іконографічних матеріалів з розкопів курганних поховань Японії (як то глиняні моделі будинків, зображення на бронзових дзеркалах та дзвонах, тощо) для вивчення історії архітектури даного періоду, що надають японськім фахівцям значний відсоток інформації про архітектуру доби. Особливо наголошується, що не дивлячись на наявність в Україні схожих джерел інформації (як то глиняні моделі трипільських будинків, тощо), вітчизняна архітектурна наука їх практично не використовує.
Опис
Ключові слова
кафедра основ архітектури і архітектурного проектування, епоха Кофун, японські кургани, архітектура Японіїї, епоха Курганів, курганні поховання
Бібліографічний опис
Шевцова Г. В. Японські курганні поховання як джерело інформації про архітектуру епохи Кофун / Г. В. Шевцова // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Осєтрін. - Київ : КНУБА, 2008. - Вип. 31. - С. 453 - 458. – Бібліогр. : 8 назв.
Зібрання