Коригування художньо-декоративної форми та простору за допомогою колористичних методів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Пилипчук, О. Д.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Підняте питання про актуальність проблеми коригування художньо- декоративної форми та простору за допомогою колористичних методів. Розглянуто зв’язок загальної колористики інтер’єрного простору і колористичних можливостей його оточення. Показано залежність художньо- декоративної форми і колористики загального об’єму простору від фактури використаних матеріалів, доведено взаємозв'язок між ними. Визначено ряд основних засобів вирішення задач фактурності кольору в художньо- декоративній формі у просторовому середовищі. Запропонована структура, завдяки якій виявлена коригуюча дія кольору на геометричний простір інтер'єру, розроблені засоби для досягнення потрібної художньої виразності середовища. За допомогою зробленого аналізу та приведених прикладів, які виконані автором статті, наведені основні, принципи які можуть бути так само і інструментом в роботі художника-дизайнера, що дозволить йому з більшим професіоналізмом підійти в рішенні поставленого творчого завдання в вирішенні проблем коригування форми і простору щодо розміщення художньо- декоративних поверхонь.
Опис
Ключові слова
кафедра рисунку і живопису, колористика, колір, колорит, фактурні кольори, художньо-декоративна форма, композиція, фактура матеріалу, інтер’єрний простір, художня виразність, мистецтво і дизайн, цвет, фактурные цвета, художественно-декоративная форма, интерьерное пространство, творческий замысел, художественная выразительность, color, artistic and decorative form, expressiveness, expressiveness, texture of the material, artistic expressiveness
Бібліографічний опис
Пилипчук О. Д. Коригування художньо-декоративної форми та простору за допомогою колористичних методів / О. Д. Пилипчук // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Осєтрін. – Київ : КНУБА, 2017. – Вип. 65. – С. 450-458. - Бібліогр. : 8 назв.
Зібрання