Аналіз зарубіжного досвіду в переході на масове зведення пасивних будівель заради енергетично-незалежного майбутнього

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Мельник, А. Е.
Мавдюк, А. М.
Підлуцький, В. Л.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Висвітлюється доцільність переходу України на пасивне будівництво за міжнародними стандартами на масовому рівні. Економічна та енергетична криза призводить до постійної спроби зменшити споживання енергії на експлуатацію будівель, що спонукає до виготовлення матеріалів власного виробництва, які будуть забезпечувати вимоги щодо будівництва пасивних і енергоефективних будівель. На даний момент в Україні вдається виробляти достатньо велику кількість власних матеріалів при застосуванні іноземних технологій і втілення їх у виробництво. Також важливим чинником, який міг би суттєво прискорити цей процес, є обмін досвідом з іншими країнами і підвищення рівня енергоефективного домобудівництва.
Опис
Ключові слова
кафедра геотехніки, енергетична незалежність, пасивне будівництво, будівлі з нульовою енергопотребою, окупність, пассивное строительство, здания с нулевым энергопотреблением, окупаемость, the passive construction, buildings with zero energy consumption, recoupment
Бібліографічний опис
Мельник А. Е. Аналіз зарубіжного досвіду в переході на масове зведення пасивних будівель заради енергетично-незалежного майбутнього / А. Е. Мельник, А. М. Мавдюк, В. Л. Підлуцький // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Осєтрін. – Київ : КНУБА, 2017. – Вип. 65. – С. 360 - 369. - Бібліогр. : 9 назв.
Зібрання