Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта: V міжнародна науково-практична Інтернет-конференція

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Документ
    Визначення узагальненого показника органолептичних властивостей перцю солодкого біофортифікованого
    (ПУЕТ, 2018) Юдічева, О. П.
    Під час розробки балової органолептичної оцінки біофортифікованих овочів було застосовано систему балової оцінки, що включає п’ять основних рівнів якості для оцінки кожного показника, що досліджується: 5 балів – відмінний рівень якості, 4 бали – добрий рівень якості, 3 бали – задовільний, 2 бали – незадовільний, 1 бал – продукт неякісний. За результатами проведених досліджень зразок біофортифікованого перцю солодкого сорту Золото скіфів отримав 4,88 бали (відмінна якість), контроль – 4,67 бали (відмінна якість). Отже, і дослідний, і контрольний зразок перцю солодкого мають відмінну якість і характеризуються високою кількістю балів. Разом з тим дегустатори відмітили, що біофортифіковаий перець солодкий має більш виражений перцевий аромат, що вплинув на сприйняття смаку і надав йому своєрідної гармонійності.