Під час розробки балової органолептичної оцінки біофортифікованих овочів було застосовано систему балової оцінки, що включає п’ять основних рівнів якості для оцінки кожного показника, що досліджується: 5 балів – відмінний рівень якості, 4 бали – добрий рівень якості, 3 бали – задовільний, 2 бали – незадовільний, 1 бал – продукт неякісний. За результатами проведених досліджень зразок біофортифікованого перцю солодкого сорту Золото скіфів отримав 4,88 бали (відмінна якість), контроль – 4,67 бали (відмінна якість). Отже, і дослідний, і контрольний зразок перцю солодкого мають відмінну якість і характеризуються високою кількістю балів. Разом з тим дегустатори відмітили, що біофортифіковаий перець солодкий має більш виражений перцевий аромат, що вплинув на сприйняття смаку і надав йому своєрідної гармонійності.