Житлове середовище для літніх людей. Фактори впливу та сучасні вимоги до формування

Ескіз

Дата

2019

Автори

Кузьміна, Г. В.
Хакбаз, З. С.

Заголовок журналу

Журнал ISSN

ISSN журналу

2522-9206

Назва тому

Видавець

КНУБА

Анотація

Розглянуті питання щодо формування житлового середовища для літніх людей. Визначено фактори впливу і вимоги до проектування та вдосконалення житлового фонду з урахуванням різних потреб літньої людини. Розглянуто фізіологічні та психологічні особливості людей похилого віку. Запропоновано класифікацію та типологію житлового середовища з урахуванням віку, стану здоров’я, форми проживання, розташування в міському середовищі. Запорукою подовження повноцінного активного способу життя в похилому віці є створення комфортного середовища для незалежного та самостійного проживання, із забезпеченням умов для їх соціально-культурної активізації.

Опис

Ключові слова

житлове середовище, літні люди, емоційно-фізіологічні особливості, класифікація житла, жилая среда, пожилые люди, эмоционально- физиологические особенности, классификация, housing environment, elderly people, emotional and physiological features, housing classification

Кафедра авторів

кафедра інформаційних технологій в архітектурі

Бібліографічний опис

Кузьміна Г.В. Житлове середовище для літніх людей. Фактори впливу та сучасні вимоги до формування / Г. В. Кузьміна, З.С. Хакбаз // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Осєтрін. – Київ : КНУБА, 2019. – Вип. 69. – С. 199-206. - Бібліогр : 8 назв.

УДК

72. 01

Зібрання

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced