Об’єкти відновлювальної енергетики водних територій (світові тенденції на початку 21 століття)

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Рубан, Л. І.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Робота присвячена дослідженню світових тенденцій щодо створення різноманітних об’єктів відновлювальної енергетики на водних територіях. У роботі надана характеристика проектів сонячних та вітрових електростанцій на воді, розкрито їх затребуваність. Визначені перспективні напрями енергетики на водних територіях, що пов ’язані із використання приливної енергії, енергії хвиль та енергії океанських підводних течій, проектування яких активізувалося останнім часом в світі. В роботі проаналізовано найсучасніший міжнародний проектний досвід за останні 5 років.
Опис
Ключові слова
система прибережних та водних територій, сонячна електростанція, що плаває на воді, морська вітряна електростанція, система приливної лагуни, плавуча підводна турбіна
Бібліографічний опис
Рубан Л. І. Об’єкти відновлювальної енергетики водних територій (світові тенденції на початку 21 століття) / Л. І. Рубан // Енергоефективність в будівництві та архітектурі : наук. – техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; відп. ред. П. М. Куліков. – Київ, 2017. - Вип. 9. - С. 205-210. – Бібліогр. : 18 назв.
Зібрання