Обґрунтування профілю температури та концентрації домішок примежового шару між супутніми або зустрічними потоками

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Гумен, О. М.
Довгалюк, В. Б.
Мілейковський, В. О.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Для розробки енергоефективного обладнання опалення, вентиляції та кондиціонування повітря, а також схем організації повітрообміну, необхідні аналітичні підходи до визначення параметрів турбулентних течій. Розглянуто спрощений підхід до визначення профілю температури та концентрації домішок у примежовому шарі між супутніми та зустрічними потоками на підставі підходу професора А. Я. Ткачука до моделювання турбулентних течій з турбулентною мікроструктурою. Запропоновано спрощену схему макроструктури примежового шару. Використано геометричний та кінематичний аналіз цієї схеми. На підставі цього підходу розглянуто примежовий шар початкової ділянки вільної струмини. Уточнена схема струмини з відмінною температурою або концентрацією домішок від параметрів навколишнього середовища. Ця схема враховує складні тепломасообмінні процеси за наявності великомасштабної вихрової структури. Показано хороший збіг отриманих результатів з відомими дослідними даними.
Опис
Ключові слова
примежовий шар змішування, турбулентний потік, турбулентна макроструктура, турбулентна струмина, кафедра теплогазопостачання і вентиляції
Бібліографічний опис
Гумен О. М. Обґрунтування профілю температури та концентрації домішок примежового шару між супутніми або зустрічними потоками / О. М. Гумен, В. Б. Довгалюк, В. О. Мілейковський // Енергоефективність в будівництві та архітектурі : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; відп. ред. П. М. Куліков. – Київ, 2017. - Вип. 9. - С. 58 - 63. – Бібліогр. : 12 назв.
Зібрання