Порівняння динамічної поведінки віброударної системи в залежності від характеру контакту між її елементами

Ескіз

Дата

2014

Автори

Баженов, В. А.
Погорелова, О. С.
Постнік ова, Т. Г.

Заголовок журналу

Журнал ISSN

ISSN журналу

0132-1471

Назва тому

Видавець

КНУБА

Анотація

Для порівняння динамічної поведінки віброударної системи при різних типах контакту між її елементами – твердому та м‘якому, побудовані та порівнюються криві навантаження та амплітудно-частотні характеристики системи для обох типів удару. Побудови виконуються методом продовження розв‘язку за параметром в сукупності з методом побудови періодичних розв‘язків суттєво нелінійних систем, якими і є віброударні системи, та моделюванням удару нелінійною силою контактної взаємодії, що базується на квазістатичній теорії Герца.

Опис

Ключові слова

віброударна система, твердий та м‘який контакт, крива навантаження,, амплітудно-частотна характеристика, продовження розв‘язку за параметром, теорія Герца, динамічна поведінка

Кафедра авторів

кафедра будівельної механіки

Бібліографічний опис

Баженов В. А. Порівняння динамічної поведінки віброударної системи в залежності від характеру контакту між її елементами / В. А. Баженов, О. С. Погорелова, Т. Г. Постнікова Т. Г. // Опір матеріалів і теорія споруд : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; відп. ред. В. А. Баженов. – Київ, 2014. – Вип. 92. – С. 83-91. - Бібліогр. : 8 назв.

УДК

539.3, 534.121

Зібрання

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced