Вилучення розчинених у воді окисників за допомогою іонітів, модифікованих сульфітами

Ескіз

Дата

2016

Автори

Гомеля, М. Д.
Шаблій, Т. О.
Іваненко, О. І.
Крисенко, Т. В.

Заголовок журналу

Журнал ISSN

Назва тому

Видавець

КНУБА

Анотація

Досліджено залежність відновлювальної здатності аніоніту в сульфітній формі від характеру оброблювальної води. Вивчено вплив хлоридів, карбонатів та сульфатів різної концентрації на десорбцію сульфіт-аніонів з аніоніту. Показано, що аніоніт АВ–17–8 в сульфітній формі не можна використовувати для знекиснення високомінералізованих вод. Вивчено залежність сорбційної здатності аніоніту АВ–17–8 відносно сульфіт-аніонів від форми аніоніту, концентрації і складу розчинів. Показано, що сорбція мало залежить від селективності іоніту та складу розчину, а визначається концентраційним фактором. При використанні концентрованих розчинів відбувається надеквівалентна сорбція.

Опис

Ключові слова

редоксит, АВ–17–8, знекиснення води, сорбція, регенерація, редоксит, АВ-17-8, обескислороживание воды, сорбция, регенерация, redoksyt, AB-17-8, deoxygenation water, sorption, regeneration

Бібліографічний опис

Вилучення розчинених у воді окисників за допомогою іонітів, модифікованих сульфітами / М. Д. Гомеля, Т. О. Шаблій, О. І. Іваненко, Т. В. Крисенко // Проблеми водопостачання, водовідведення та гідравліки : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; гол. ред. А. М. Кравчук. – Київ : КНУБА, 2016. – Вип. 27. – С. 89-98. – Бібліогр. : 4 назв.

Зібрання

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced