Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Документ
    Поиски «национальных вариантов» стиля в архитектуре Буковины эпохи модерна. В контексте решения проблемы национальной идентичности в европейской архитектуре конца XIX - начала XX веков
    (НДІТІАМ, 2002) Биленкова, Светлана Викторовна; Пучин, Андрей
    Начиная с середины XIX века в архитектуре ряда европейских стран, возникла проблема поисков таких стилевых решений, которые могли бы отразить специфику национальной истории и культуры. Это было реакцией на общий, в целом, действительно, достаточно «вненациональный» (а, может быть, лучше сказать -наднациональный») характер эклектики. В те годы архитекторы стали широко использовать архитектурное наследие многих исторических стилей, в том числе и тех, которые в былые времена распространились в архитектуре разных стран, что приводило к появлению очень схожих зданий во всех регионах Европы.
  • Документ
    Леонід Пригода
    (Українська конференція журналістів, 2014) Біленкова, Світлана Вікторівна
    Серед живописців українського мистецького простору творча особистість Леоніда Григоровича Пригоди займає особливе місце. Його мистецький світ шліфувався у 1960-1970-х pp. під впливом улюблених вчителів художньої майстерності І. Селіванова, Г. Якутовича, Л Чичкана. Нині з роботами Л. Пригоди знайомий весь світ: своєю наполегливою працею і безмежною любов'ю до мистецтва він створив особистий стиль «неореалізму», який притаманний тільки йому, і саме цим донині зачаровує шанувальників мистецтва.
  • Документ
    Мистецький розвиток Буковини в епоху модерну. Віденські та чернівецькі паралелі
    (2010) Біленкова, Світлана Вікторівна
    На рубежі XIX-XX cm. найпотужнішим осередком творчих пошуків Західної Європи стає Віденська художня школа. Чернівці як столиця найвіддаленішого Буковинського краю Дунайської монархії потрапляють під її вплив і перетворюються у справжню «метрополію мистецтв». Талановите використання різноманітних художніх засобів, форм і технологій зумовило формування унікального містобудівного ландшафту Чернівців, де історія та фольклор Буко- вини стали об'єктами творчих пошуків місцевих митців.
  • Документ
    Декоративне оздоблення архітектурних будівель Буковини першої третини XX століття
    (Технодрук, 2017) Біленкова, Світлана Вікторівна
    У статті представлено мистецтвознавчий аналіз з декоративного оздоблення архітектурних будівель Буковини протягом першої третини XX століття. Саме у цей період містобудівна політика краю досягнула неймовірно високого рівня у проявах глибинних розумінь національних традицій, які проявилися в яскравому новаторському розмаїтті синтезу мистецтв архітектурного декору.
  • Документ
    Типологічні основи та художньо-декоративне оздоблення інтер’єру
    (КНУБА, 2014) Біленкова, Світлана Вікторівна
    Методичні рекомендації знайомлять студентів з організацією науково-дослідної роботи, методами збирання і обробки матеріалів дослідження, зі структурою та правилами оформлення кваліфікаційної дипломної роботи та порядком її захисту.