Особливості при проектуванні багатоповерхових гаражів

Вантажиться...
Ескіз
Файли
Дата
2018
Автори
Скорук, Леонід
Сібіковський, Олександр
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Актуальність створення гаражів та стоянок автомобілів, як відкритого типу, так і закритого типу, назріла у зв'язку з тим, що кількість машин зросла настільки, що існуючі автостоянки не забезпечують потік заявок автовласників на паркувальні місця. Передові машинобудівні технології все ширше знаходять застосування в сучасному будівництві. Протягом останніх років, ми можемо спостерігати, як трансформується архітектурний вигляд сучасних споруд, коли в звичайні функціональні схеми додається функція паркування автомобілів на нижніх поверхах. Зовнішній вигляд та інженерні конструкції багатоповерхової авто-стоянки повинні представляти щось більше, ніж суто утилітарну функцію, а проблему актуальності будівництва багатоповерхових гаражів та паркінгів не слід залишати без уваги. Вказані мінімальні параметри необхідного машино- місця для зберігання автомобіля в багатоповерховому гаражі, а також висота приміщення та максимально можлива поверховість наземних та підземних гаражів. Відображені можливі ефективні конструкції для видозмінення та покращення багатоповерхових гаражів.
Опис
Ключові слова
проектування, вимоги, особливості, рампи, каркас, гараж, автомобіль, design, requirements, features, multistorey, ramps, carcass, garage, car, багатоповерховий, кафедра залізобетонних конструкцій
Бібліографічний опис
Скорук Л. Особливості при проектуванні багатоповерхових гаражів / Л. Скорук, О. Сібіковський // Будівельні конструкції. Теорія і практика : наук.–техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; гол. ред. О. Д. Журавський. - Київ : КНУБА, 2018. - Вип. 3. – С. 17 - 24. – Бібліогр. : 11 назв.
Зібрання