Особливості розрахунку залізобетонних каркасів будівель та споруд на температурні кліматичні впливи

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2021
Автори
Скорук, Леонід
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Температурний вплив у першу чергу пов'язаний із добовими та сезонними змінами температури навколишнього середовища в процесі експлуатації будівлі чи споруди. Зовнішні температурні фактори можуть діяти ів поєднанні з певним (підвищеним) тепловимрежимом та іншими зовнішніми факторами, що мають місце при експлуатації будівельного об’єкту . Найсприятливіші умови функціонування для будівельних об'єктів складаються при стаціонарному температурному впливі на них, в умовах сталого режиму експлуатації, коли вони тривалий час перебувають у відносно незмінних температурних умовах. Описані нюанси визначення емпературних кліматичних впливів на залізобетонні будівлі і споруди при проведені їх розрахунку. На прикладі п’ятиповерхової рами показана різниця у напружено-деформованому стані при різному способі завдання температурного навантаження на конструкцію. Наведений варіант як можна конструктивними заходами нівелювати вплив температурного навантаження на каркас будівлі (мінімізувати різницю між температурою оточуючого середовища та з’єднувальних елементів), наприклад, за рахунок кінцевого замонолічування деформаційних швів після зведення всього каркасу та стабілізації температури всіх конструкцій та середовища.
Опис
Ключові слова
кафедра залізобетонних і кам'яних конструкцій, температурні впливи, середня температура, перепад температури по перерізу елемента, температура замикання конструкції, temperature influences, average temperature, temperature difference in the cross section of the element, the closing temperature of the structure
Бібліографічний опис
Скорук Л. Особливості розрахунку залізобетонних каркасів будівель та споруд на температурні кліматичні впливи / Скорук Л. // Будівельні конструкції. Теорія і практика : зб. наук. праць / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; гол. ред. О. Д. Журавський. – Київ : КНУБА, 2021. – Вип. 9. – С. 81 – 86. – Бібліогр. : 16 назв.
Зібрання