2018

Постійне посилання на фондhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/1201

Переглянути

Результат пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Документ
    Про регулювання містобудівної діяльності
    (Бескиди, 2018) Шишкалова, Наталя Юхимівна
    В Україні ростуть новобудови, інвесторами будівництва яких є громадяни України. Українець, купуючи квартиру в новобудові оплачує не тільки будівництво квадратних метрів, але і дренаж, кілометри мереж водопроводу, каналізації, електропостачання, телекомунікацій, трансформаторні підстанції, насосні станції, зовнішнє освітлення дворів та доріг, дороги, озеленення, паркування, що додатково складає приблизно 40% вартості житла. Забудовник в результаті збільшує собівартість квадратних метрів, а ми маємо високі ціни житла на будівельному ринку.
  • Документ
    Проміжні результати децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю
    (КНУБА, 2018) Згурська, Валентина Леонідівна
    Зміни у системі державного архітектурно-будівельного контролю були передбачені Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, в якій вирішення питань забудови територій передаються на базовий рівень адміністративно- територіального устрою (село, селище, місто).
  • Документ
    Земельно-правові аспекти містобудівної діяльності
    (КНУБА, 2018) Шульга, Михайло Васильович; Ігнатенко, Ірина Володимирівна
    Правова регламентація відносин щодо використання, охорони та відтворення земель, а також відносин у сфері містобудування тісно пов’язані між собою. Достатньо зазначити, що містобудівна діяльність може здійснюватися лише в межах земель, призначених під забудову.
  • Документ
    Проблемы правового обеспечения недвижимых объектов культурного наследия при осуществлении строительной и градостроительной деятельности
    (КНУБА, 2018) Мартыненко, Игорь Эдуардович
    Охрана культурного наследия является частью государственной политики в сфере культуры, которая основывается на признании культуры в качестве одного из главных факторов самобытности народа, а также ее основополагающей роли в развитии и самореализации личности, гуманизации общества. Основными целями государственной политики в области культуры являются обеспечение и защита конституционного права каждого на участие в культурной жизни, интеграция национальной культуры в мировую культуру, обеспечение сохранения и восстановления недвижимых памятников истории и культуры.
  • Документ
    До питання містобудівного права як галузі національного законодавства
    (КНУБА, 2018) Квасніцька, Ольга Олексіϊвна
    За останні роки в Україні активне проведення реформування містобудівного законодавства обумовило прийняття десятка нормативно- правових актів та появу нових правових способів і засобів державного впливу на містобудівну діяльність.