Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів: V Міжнародна науково-практична інтернет-конференція

Постійний URI для цього зібранняhttps://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/6718

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Документ
    Cировина як важливий чинник формування якості і безпечності косметичних кремів
    (ПУЕТ, 2018) Зикова, К. О.; Юдічева, О. П.; Захарченко, П. В.
    Проаналізовано сировинний склад крему для обличчя, призначеного для нормальної і схильної до жирності шкіри, охарактеризовано вплив окремих компонентів на формування споживних властивостей і якості крему. Зроблено висновки, що у складі дослідного зразка є речовини, що заповнюють своїми частинками нерівності шкіри і дрібні зморшки, а також емульгаторами, згущувачами стабілізаторами кислотності, антибактеріальними речовинами, а також низкою натуральних рослинних екстрактів та ефірних олій, Під час вивчення складу крему парабенів не виявлено. Як консервант застосовано феноксіетанол (Phenoxyethanol), припускаємо, що він разом із іншими компонентами дослідного зразка крему (такими як Caprylyl glycol, Farnesol, 10-hydroxydecanoic acid, Camphor, Sodium salicylate тощо) і забезпечує його тривале зберігання.