Вип. 54

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Документ
    Ефективність будівництва –це раціональний менеджмент, якість, енергозберігаючі технології
    (КНУБА, 2014) Савенко, В. І.; Аднан Абу Сал; Жук, А. А.; Кислюк, Д. Я.
    Наведено результати багаторічних досліджень та пошуків шляхів підвищення ефективності роботи будівельних організацій через удосконалення системи управління якістю і покращення якості продукції домобудівного комбінату, підвищення енергозберігаючих властивостей огороджуючих конструкцій житлових будинків на базі серії 111-161, комфортності житла та підвищення попиту на нього.
  • Документ
    Стохастичні рівняння в задачах надійності будівельних споруд
    (КНУБА, 2014) Наголкіна, З. І.
    Досліджуються деякі наближення розв’язку стохастичного рівняння, що моделює процеси тепло-масопереносу з випадковим збуренням, які виникають в задачах надійності будівельних конструкцій.
  • Документ
    Визначення напружень і деформацій залізобетонних колон при температурних впливах за допомогою ЕОМ
    (КНУБА, 2014) Колякова, В. М.; Божинський, М. О.
    Наведено дані моделювання одностороннього впливу підвищеної температури на залізобетонну колону з відображенням у моделі прогріву поперечного перерізу колони та моделюванням арматурного каркасу в програмному комплексі ЛИРА.
  • Документ
    Коливання зрівноважувального канату шахтного підйомника при контурному русі
    (КНУБА, 2014) Іванченко, Г. М.
    Досліджується вплив величини швидкості контурного руху зрівноважувального канату шахтного підйомника на частоти власних коливань петлі канату.
  • Документ
    Роль ділових центрів у містобудівній концепції міста
    (КНУБА, 2014) Гарник, М. О.
    Розглянута важлива роль ділового центру, як нової містобудівної одиниці, в розвитку та плануванні міста. Охарактеризовані елементи планувальної та об’ємно-просторової структури ділових центрів, які впливають на розвиток містобудівної концепції міст, та проаналізовано використання елементів озеленення в цій системи для покращення екологічних, економічних, естетичних та інших показників міста в цілому.
  • Документ
    Аналіз впливу еволюції розрахункової моделі на визначення напружено - деформованого стану
    (КНУБА, 2014) Бут, М. О.
    Розглянуті особливості впливу еволюції розрахункової моделі на напружено-диформований стан конструкції в залежності от типу апроксимації при незмінних початкових параметрах, на прикладі колеса огляду в Технологічному Університеті м.Батумі, Грузія.
  • Документ
    Боротьба з корозією металів екологічно чистими засобами і технологіями
    (КНУБА, 2014) Висоцька, Л. М.; Савенко, В. І.; Савенко, С. С.; Фіалко, Н. М.; Фаренюк, Г. Г.; Кислюк, Д. Я.
    Корозія приводить до мільярдних збитків щорічно, які полягають у виведенні з ладу виробів і машин з металу, а також у витратах по захисту і відновленню металевих виробів. Дослідження процесів корозії дає основу стверджувати, що надійний захист від корозії це в першу чергу правильна підготовка поверхні і тільки потім якісний шар герметиків, фарб або інших типів покриття. Екологічно чиста речовина рослинного походження запатентована і випробувана з назвою «Консервант-модифікатор перетворювач-ґрунт іржі «КОНТРАСТ» є ефективним засобом блокування джерел (іржавіння) корозії і підготовки поверхонь до захисних покриттів.
  • Документ
    Аудит вулично-дорожньої мережі міст, виділеної для організації руху вантажного транспорту
    (КНУБА, 2014) Коваль, М. І.; Рейцен, Є. О.
    Стаття присвячена особливостям розробки методів проведення аудиту міських вулиць і доріг, призначених для пропуску руху вантажних автомобілів.