Борошно зі спельти: визначення та обґрунтування тенденцій розвитку ринку, оцінка якості

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Автори
Алавердян, Л. М.
Юдічева, О. П.
Романенко, О. В.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
РВВ Луцького НТУ
Анотація
Визначено, що дослідні зразки борошна із спельти мають відмінну якість за органолептичними показниками. Порівняно із контролем - борошном пшеничним, борошно із спельти відрізняється горіховим смаком і ароматом, що позитивно вплинуло на загальну балову оцінку. Під час дослідження смаку і запаху зразків борошна методом профілювання із врахуванням визначених дегустаторами дескрипторів, було зроблено висновки про те, що зразки борошна із спельти органічної мають більш виражену гармонійність смаку і аромату. Визначено чинники, що сприяють вирощуванню спельти вітчизняними підприємствами аграрного сектору і збору врожаю, достатнього для забезпечення, як внутрішніх потреб, так і формування потужного експортного потенціалу. До них віднесено сприятливі кліматичні умови в Україні, перенасичення ринку злакових борошном з неорганічної пшениці, посилення прагнення населення до здорового харчування і безпосередньо хімічний склад спельти. Зазначено, що на сьогодні, український ринок спельти залишається вузьким і характеризується скороченням обсягів виробництва борошна з неї. В той час світові тенденції споживання продукції зі спельти та сформовані ціни її реалізації в Україні свідчать про економічну доцільність та перспективність розвитку досліджуваного напряму в українському аграрному секторі.
Опис
Ключові слова
кафедра товарознавства та комерційної діяльності в будівництві, спельта, борошно, хімічний склад, експорт, ціна, якість, quality, price, export, chemical composition, flour, spelt, мука, химический состав, экспорт, цена, качество
Бібліографічний опис
Алавердян Л. М. Борошно зі спельти : визначення та обґрунтування тенденцій розвитку ринку, оцінка якості / Л. М. Алавердян, О. П. Юдічева, О. В. Романенко // Товарознавчий вісник : зб. наук. праць / РВВ Луцького НТУ ; ред. Л. І. Байдакова. - Луцьк, 2019. - Вип. 12. - С. 6 - 17. - Бібліогр. : 7 назв.