Пріоритетні напрями стратегічного управління економічним розвитком транспортного підприємства - Польовий, П. І. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Сучасне підприємницьке середовище характеризується високою невизначеністю та турбулентністю, спричиненою військовими діями на території України. В умовах постійних труднощів на шляху до досягнення економічних цілей транспортні підприємства змушені створювати механізми швидкої адаптації для забезпечення ефективного постачання вантажів, зміни маршрутів, а також пристосування до змін у колі споживачів постачальників. Важливо також удосконалювати системи управління транспортними процесами по всьому ланцюгу поставок. Це потребує перегляду та коригування стратегічних орієнтирів транспортних підприємств, а також розробки нових підходів до стратегічного управління економічним розвитком . Ефективне стратегічне управління економічним розвитком дозволяє зменшити час доставки, підвищити ефективність роботи складів, зменшити ризики, пов’язані з транспортуванням продукції, а також покращити загальну ефективність ланцюга поставок. Це, в свою чергу, сприяє підвищенню рівня задоволеності клієнтів, що є важливою умовою для успішного функціонування транспортного підприємства.
Keywords: ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА»; стратегічне управління; економічний розвиток; транспортне підприємство; 656.07:005.21