Аналіз нелінійних маятникових коливань вантажу на канаті мостового крана при вібраціях точки підвісу - Човнюк, Ю.; Діктерук, М.; Комоцька, С. Ю. (КНУБА, 2015)
У роботі розглянуті деякі закономірності кінематичних керувань рухами вантажопідйомних кранів. Проведений аналітичний розрахунок нелінійних маятникових коливань вантажу на канаті мостового крана при вібраціях точки підвісу.
The analysis of nonlinear pendulum's oscillations of the load on the rope of the bridge crane with a vibrative point of suspension
Keywords: аналіз; нелінійні маятникові коливання; вантаж; канат; мостовий кран; вібрація; analysis; nonlinear pendulum's vibrations; load; rope; travelling crane; vibrationt