Особливості застосування нормативних документів щодо побудови КСЗІ та ISO/IEC 27001 - Боднар, Владислав; Шабала, Євгенія (КНУБА, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні основи комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) та міжнародного стандарту ISO/IEC 27001. Проведено аналіз об’єктів, суб’єктів та структури КСЗІ, а також ключових положень стандарту ISO/IEC 27001, що ґрунтується на циклі постійного вдосконалення PDCA. Визначено відмінності між підходами. Обґрунтовано доцільність поєднання обох підходів для побудови інтегрованої системи управління інформаційною безпекою. Стаття може бути використана при створенні та вдосконаленні політик безпеки організацій, що прагнуть підвищити рівень захистуь інформаційних ресурсів та зміцнити довіру партнерів.
Keywords: КСЗІ; ISO/IEC 27001; структура; порівняння; цикл PDCA; забезпечення безпеки