Сервітутні права при здійсненні будівельної діяльності - Матвійчук, Анастасія Олегівна; Халабуденко, Олег Анатолійович (КНУБА, 2019)
На сьогоднішній день питання, пов’язані з реалізацією прав на землю є досить актуальними. Земля є основним основним фактором, що забезпечує функціонування виробництва у сільському господарстві та при будівництві. Значна частина інтересів у сфері земельних відносин реалізується за допомогою таких правових інститутів як право власності на землю та право оренди землі. Необхідність створення інституту сервітутів викликана через те що певні земельні ділянки не мають всіх тих властивостей , що необхідні для задоволення потреб осіб. Для того щоб можна було користуватися цими ділянками виникає правова конструція користування чужим майном (сервітут)
Keywords: сервітут; будівельна діяльність; земельні відносини; оренда землі; право власності на землю