Обґрунтування роздільного розрахунку та проектування водопровідних мереж питної та технічної води - Кризський, М. М.; Омелянчук, М. В. (КНУБА, 2014)
Розглядається обґрунтування норми водоспоживання питної води на одного мешканця. Приводяться напрями розробки та впровадження комплексу взаємопов'язаних техніко-організаційних заходів по оптимізації систем водопостачання, удосконаленню методів планування і економічного стимулювання. Проаналізована структура втрат води та основні причини їх формування. Розглянуто основні вимоги до технічної води, води для миття вулиць та води для поливу зелених насаджень.
Keywords: раціональне використання води; водопостачання; питомі витрати; водопровідна мережа; питна та технічна вода