Досвід експлуатації каналізаційних колекторів в м.Києві - Кризський, М. М.; Білик, А. О.; Іванько, А. Г.; Кислий, М. І. (КНУБА, 2013)
Узагальнено досвід експлуатації самоплинних каналізаційних колекторів в м. Києві. Розглянуто конструкторсько-технологічні рішення трубопроводів та процеси, які в них відбуваються при транспортуванні стічних вод. Запропоновано технічні заходи, спрямовані на підвищення довговічності мереж водовідведення.
The experience sewage collectors exploitation in Kyiv city
Keywords: каналізаційні колектори; бетонні та залізобетонні вироби та матеріали; стічні води; сірководень; газова корозія; канализационные коллектора; бетонные и железобетонные изделия и материалы; сероводород; газовая коррозия; sewers; concrete and reinforced-concrete wares and materials; waste water; hydrogen sulfide (hydrogen sulphide); gas-phase corrosion