Розрахунок товстих пластин змінної товщини методом «прямих» при дії статичних та динамічних навантажень - Станкевич, А. М.; Тімофєєв, А. С. (КНУБА, 2015)
Інженерна практика потребує більш уточнених розрахунків елементів конструкцій, що мають вигляд товстих консольних пластин змінної товщини. Наприклад, для визначення напружень в двотаврах монорейок при дії динамічних навантажень від коліс самохідного візка кран-балки. Ранішe розрахунки виконувались для поличок як для пластин постійної товщини при зосереджених навантаженнях. Тому в процесі проектування врахування дійсної геометрії поличок і їх роботи в двотаврових балках при динамічних навантаженнях також є актуальним.
Keywords: товсті пластини; змінна товщина; метод «прямих»; статичні навантаження; динамічні навантаження; 539.3