Причини, різновиди і характер аварійного стану стін та способи їх реставрації - Орленко, М. І. (КНУБА, 2017)
Стаття присвячена проблемам руйнування стін пам’яток архітектури в контексті комплексної реставрації об’єкту. Проаналізовано причини аварійного стану стін з різних матеріалів та описано ефективність існуючих методів реставрації стін на видатних об’єктах України.
Keywords: проблеми руйнування стін; пам’ятки архітектури; законодавство; методи реставрації; експериментальне підтвердження ефективності методів; проблемы разрушения стен; законодательство; памятники архитектуры; методы реставрации; экспериментальное подтверждение эфективности методов; problems of destruction of walls; legislation; architectural monuments; methods of restoration; experimental confirmation of effect of methods