Визначення рівня економічної безпеки будівельного підприємства на основі економетричних моделей - Федосова, О. В.; Молодід, О. О.; Теренчук, С. А. (КНУБА, 2011)
Показано, що визначення рівня економічної безпеки підприємства неможливе без оцінки його прибутку. На основі аналізу фінансових звітів 13 будівельних підприємств засобами електронних таблиць MS EXEL побудовано і досліджено економетричну модель прибутку підприємства.
Keywords: економічна безпека; будівельне підприємство; регресія; економетрична модель; кореляційно-регресійний аналіз; гомоскедастичність; гетероскедастичність