Актуальні проблеми конституційно-правового забезпечення соціальної інклюзії в Україні: локальні та регіональні аспекти - Батанов, Олександр Васильович; Миколаєнко, Ольга Олександрівна (Бескиди, 2018)
Процеси демократизації та гуманізації сучасного суспільства передбачають подолання всіх форм дискримінації, забезпечення рівності у правах, свободах та можливостях для всіх груп населення, насамперед, тих, хто потребує особливої уваги та підтримки: особи з інвалідністю, малозабезпечені і багатодітні сім’ї, талановиті діти, бідні, мігранти, тимчасово переміщені особи, невиліковно хворі. Як свідчить позитивний зарубіжний досвід, з метою підтримки та захисту цих та інших категорій людей, які потребують особливої уваги, у державі має здійснюватися ефективна інклюзивна політика.
Keywords: соціальна інклюзія; соціум; дискримінація; 346-056.26(477)