Чисельне дослідження напружено-деформованого стану фрагменту грунтового склепіння в рамках виконання комплексу робіт з підсилення підземної церкви Різдва Христова Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври - Вабіщевич, М. О. (КНУБА, 2015)
На прикладі скінченнолементного розрахунку моделі ґрунтового склепіння, підсиленого композитним арматурним каркасом, досліджено особливості зміни напружено-деформованого стану конструкції з неоднорідними фізико-механічними властивостями.
Keywords: фізична та геометрична нелінейність; тріщини; базальтова арматура