Методика розрахунку затримки температури теплоносія в централізованих системах теплопостачання - Заєць, Ілля (КНУБА, 2025)
У роботі виконано чисельне моделювання часових та температурних процесів у двотрубній тупіковій централізованій тепловій мережі з метою розробки методики розрахунку затримки температури теплоносія. Модель базується на дискретизації добового температурного графіка зовнішнього повітря та враховує технологічну затримку котельні й час транспортування теплоносія до кожного споживача.
Keywords: централізоване теплопостачання; теплова мережа; температурний графік; енергоефективність