Біогазові комплекси закритого типу на біомасі відходів тваринництва як елементи забезпечення регіонального розвитку - Антикова, Ю. В.; Коцар, О. М.; Мандельштам, О. С. (КНУБА, 2015)
Розглянуті біогазові комплекси закритого типу (БГК ЗТ) в якості елементу екологічної інфраструктури місцевого самоврядування громад, для використання на місцях біомаси відходів як альтернативного відновлювального джерела енергії (ВДЕ) та екологічно безпечних біосубстратів з високими удобрювальними властивостями та їх вклад в забезпечення сталого розвитку регіонів. Наведені переваги «зеленого» проектування та будівництва БГК ЗТ на засадах енергоефективної архітектури. Визначено, що БГК ЗТ як елемент екологічної інфраструктури відповідає вимогам охорони довкілля, безпеки життєдіяльності людини, екологічно чистого виробництва та є оптимальними з позицій ресурсозбереження, вартості та окупності капітальних вкладень.
Keywords: екологічна інфраструктура; біогазові комплекси закритого типу (БГК ЗТ); біомаса відходів; альтернативні відновлювані джерела енергії (ВДЕ); біогаз; біосубстрат; грунтові суміші; родючість грунтів; енергоефективна архітектура; 662.767.2