Природний світ в мистецтві Японії та європейського модерну - Івашко, Юлія Вадимівна (КНУБА, 2008)
В статті проведено аналіз впливів деяких особливостей японської культури на формування стилю модерн в Європі. Від японської культури митці модерну запозичили принцип ставлення до природи як до живої істоти, яким передбачається здатність бачити красу в кожному природному елементі, в кожному природному явищі. Сильний вплив на європейський модерн справила також класична європейська гравюра з її плавними гармонійними лініями.
Keywords: мистецтво Японії; модерн; європейський модерн; природний світ в мистецтві Японії; орієнтальне мистецтво; японське мистецтво; японська культура; європейська гравюра