Особенности технологии изделий на основе прессованого гипсового камня - Чистяков, В. В.; Гафткович, А. Е.; Лукашук, М. С. (Знання, 2013)
В роботі досліджено можливість виготовлення пресованих гіпсових виробів. Встановлено , що одразу після пресування границя міцності пресованих гіпсових зразків становила 13,7-18,6 МПа. У віці 28 діб гарячепресованих зразків фіксувалася максимальна міцність – 48,5 МПа, що в 1,4 раза більше у порівняні із зразками, відформованими при 20 °С (37,5 МПа). Запропоновано замість статичного пресування використовувати технологію вібропрасування, що дозволила зменшити питомий тиск на порядок. This paper investigates the possibility of manufacturing pressed gypsum products. Found that immediately after pressing the boundary strength extruded plaster samples was 13,7-18,6 MPa. At the age of 28 days the samples hot-ﬁ xed maximum strength - 48.5 MPa, which is 1.4 times more compared with samples molded at 20 ° C (37.5 MPa). A static compaction instead use technology vibroprasuvannya, thus reducing the speciﬁ c pressure of the order.
Keywords: прессованный гипсовый камень; гидроксилирование частиц гипса; гипс; 691.55:666.913