Захист деревини від займистості покриттями на основі лужних гідроалюмосилікатів - Гузій, С. Г.; Кривенко, П. В.; Кравченко, А. В. (Знання, 2012)
У статті наведені дані щодо захисту деревини від займистості. Показано, що зразки деревини, які покриті захисним алюмосилікатним покриттям, що спучується, характеризується мінімальним значенням масової швидкості вигорання 0,002-0,0024 кг/сек×м2, яка в 1,3-1,6 рази менше від критеріальної (0,0032 кг/ сек×м2) і в 1,8-3,3 рази менше від аналогу.
Keywords: захист деревини від займистості; покриття на основі лужних гідроалюмосилікатів