Міжнародний контекст національної безпеки України: до проблеми євроатлантичної інтеграції - Дзьобань, Олександр Петрович (Бескиди, 2019)
Сучасна соціальна дійсність у світі формується під впливом швидкоплинних змін, що відбуваються у системі міжнародних відносин, і визначається як активізацією інтеграційних процесів на глобальному та регіональному рівнях, – з одного боку, так і зростанням суперництва між світовими й регіональними центрами сили за збереження та посилення свого впливу на перебіг розвитку цих відносин, – з другого.
Keywords: євроатлантична інтеграція; національна безпека; 327(477)