МОТИВАЦІЯ ТА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ КАТЕГОРІЙНОГО МЕНЕДЖЕРА - Романенко, Олеся Валеріївна; Мельник, Олександр Русланович (ДКС-центр, 2023)
У статті відмічено актуальність впровадження системи категорійного управління в діяльність компаній з широким асортиментом товарів та визначено роль категорійних менеджерів у досягненні цілей компанії з метою підвищенні її конкурентоспроможності на ринку. За результатами проведеного аналізу вакансій щодо посади “Категорійний менеджер” на основних українських сайтах пошуку роботи (robota.ua та work.ua) сформульовано перелік вимог до кандидатів на посаду категорійного менеджера та складено список основних обов’язків на робочому місці. Досліджено середні рівні заробітної плати професії “Категорійний менеджер”, що пропонують роботодавці на ринку праці, за травень-жовтень 2023 року в розрізі місяців. Складено рейтинг областей України з найбільшим рівнем середньомісячної зарплати категорійного менеджера, в якому перше місце займає Київська область. Сформовано систему ключових показників ефективності (КРІ) для категорійного менеджера, запропоновано її використання компаніями з метою мотивації, контролю та оцінки результативності діяльності персоналу сфери категорійного управління.
MOTIVATION AND ASSESSMENT OF THE WORK EFFICIENCY OF THE CATEGORY MANAGER
Keywords: товарна категорія; категорійний менеджмент; ключові показники ефективності (KPI)